Investiţii străine masive în agricultură, la Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olandezii au pus grâu pe jumătate din suprafaţă
Olandezii au pus grâu pe jumătate din suprafaţă

Investitorii străini cultivă mii de hectare în judeţul Buzău. Italienii fac agricultură în Padina, olandezii pe Valea Râmnicului iar danezii lucrează pământurile din zona Cilibia, Luciu, Gălbinaşi.

Investiţiile străine în agricultura buzoiană se deruleaza de câţiva ani, dar ele s-au intensificat şi înmulţit în ultimii doi ani, când s-au achiziţionat suprafeţe arabile însemnate de la localnici.

Un cetăţean olandez a cumpărat în ultima perioadă peste 450 de hectare de teren agricol de la localnicii din Valea Râmnicului. Pe jumătate din suprafaţă a cultivat grâu, pe 105 hectare porumb, iar pe restul floarea soarelui, sămânţă de ridichi, ceapă şi lucernă.

"Investitorul a ales zona noastră pentru că era interesat să cultive ceapă şi aici i-a permis solul. Avantajele sunt majore atât pentru localnicii care au vândut terenurile pe care nu le mai puteau lucra, iar mulţi dintre ei au fost angajaţi la noi, cât şi pentru întreaga agricoltură din zonă", ne-a declarat Mircea Preda, reprezentantul firmei olandeze Daily International în România.

Producţia este exportată

Un alt investitor care a cumpărat peste două mii de hectare de teren agricol în Cilibia, Luciu, Gălbinaşi, Ulmeni şi Pietroasele este de origine daneză. Şi în acest caz pe teren s-a cultivat grâu, porumb, rapiţă şi floarea soarelui.

De asemenea, investesc masiv în agricultură la Buzău şi italienii. Aceştia au achiziţionat de la localnici 1600 de hectare în zonele Padina, Brădeanu şi Gălbinaşi.

Cea mai mare parte a producţiei obţinute de străini în Buzău este exportată către ţările de origine ale investitorilor.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite