Invazie de ţânţari în parcurile Buzăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plimbările prin parcurile Buzăului au devenit mai mult un chin decât o posibilitate de relaxare, din cauza bâzâitului şi înţepăturilor ţânţarilor.

Pe lângă disconfortul creat, insectele pun în pericol sănătatea celor care se expun la înţepături întrucât pot transmite tot felul viruşi ce provoacă boli grave.

„ Ţânţarii pot transmite virusul West Nile care provoacă menigita şi meningoencefalita, boli ce pot duce la deces. La noi nu au fost înregistrate astfel de cazuri, dar pericolul oricum există, pentru că nu se ştie când pot aduce virusul din Grecia sau Bulgaria", ne-a declarat dr. Elena Damian, şefa secţiei de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău.


Dezinsecţii din aer şi la sol


Reprezentanţii firmei de salubritate care se ocupă şi de dezinsecţia oraşului susţin că s-au luat măsuri pentru stârpirea ţânţarilor, dar probleme sunt în continuare în parcurile amplasate pe malul lacurilor, cum este cazul parcurilor Crâng şi Tineretului. Umezeala este mediul cel mai prielnic pentru insecte şi în special pentru ţânţari şi de aceea este nevoie de dezinsecţii periodice făcute atât pe cale aeriană cât şi la sol.

„Acum trei săptămâni am făcut o dezinsecţie din avion deasupra parcurilor, iar mâine începem o nouă etapă în parcuri, la sol cu atomizoare. Cele mai mari probleme sunt în parcul Crâng, pentru că lacul favorizează dezvoltarea cuiburilor de ţânţari", ne-a declarat Liviu Mocanu, director general al societăţii RER.


Parcul Tineretului şi Crîngul sunt locurile cele mai frecventate de părinţi cu copii mici şi tocmai aici ţânţarii fac plimbările aproape imposibile.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite