Într-un an, “Ursus Breweries” a extins fabrica de la Buzău dar a decis închiderea celei din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrica Ursus Buzău
Fabrica Ursus Buzău

Criza economică îi loveşte şi pe cei puternici. Unul dintre cei mai mari producători de bere din lume, SAB Miller, prezent pe piaţa românească cu Ursus Breweries, a anunţat recent că va închide fabrica din Cluj şi va redistribui capacităţile către fabricile din Buzău, Timişoara şi Braşov.

Măsura de reorganizare a fost luată în contextul condiţiilor economice dificile şi a scăderii continue a consumului de pe piaţa berii din România. Pentru a menţine însă tradiţia fabricării de bere Ursus în Cluj, compania va deschide o mini-unitate de producţie.

“Consumul s-a redus ca urmare a scăderii puterii de cumpărare, pe fondul situaţiei economice dificile. În perioada aprilie – septembrie 2010 volumele Ursus Breweries s-au diminuat cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, mai puţin totuşi decât piaţa, care a înregistrat o scădere mai accentuată”, se arată într-un comunicat al companiei.

Decizia de închidere a fabricii din Cluj vine la un an de la finalizarea de către compania mamă a unei investiţii uriaşe, de 42 de milioane de euro, în modernizarea fabricii Ursus de la Buzău, aceasta devenind una dintre cele mai mari fabrici de profil din România.

Ultimele investiţii făcute la Buzău au vizat extinderea şi modernizarea facilităţilor de producţie şi instalarea de echipamente pentru fabricarea de noi sortimente de bere, precum Redd’s şi Ursus fără alcool.

Fabrica de bere de la Buzău a intrat în funcţiune în anul 1978, cu o capacitate de producţie de 500.000 hectolitri pe an. În anul 1991, compania a devenit societate pe acţiuni şi şi-a schimbat numele în S.C. Vulturul S.A. Buzău. În 1996, fabrica de bere de la Buzău a fost achiziţionată de către grupul South African Breweries, fiind marcată astfel intrarea SAB Miller în România.

În 2005, Ursus Breweries a început două proiecte de investiţii, cu o valoare totală de 50 de milioane de Euro, pentru extinderea şi dezvoltarea fabricii. La finalul proiectului, fabrica din Buzău şi-a mărit capacitatea de producţie săptămânală cu 150 %. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite