Internare cu scandal la Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lipsa de personal de la Unitatea Primire Urgenţă, cu doar doi medici pe tură, a dus la un nou scandal, cu un bolnav cronic internat abia după câteva ore de aşteptare.O bătrână a fost nevoită să aştepte trei ore să ajungă în faţa medicului.

Personalul redus numeric de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean şi numărul mare de bolnavi cronici care vor să fie consultaţi în afara serviciului ambulator, creează tensiuni între medici şi pacienţi.


Aşa s-a întâmplat şi aseară, când o bătrână bolnavă de ciroză hepatică, pe care fiul ei a adus-o la UPU cu bilet de internare pentru că se simţea rău, a fost pusă să aştepte mai bine de trei ore de medicii de la spitalul judeţean, care au motivat că nu reprezintă o urgenţă majoră.


Ana Nistor are 73 de ani şi este dintr-o localitate de lângă Buzău. A fost diagnosticată recent cu ciroză hepatică şi încă de ieri dimineaţă s-a simţit foarte rău. La orele amiezii, a fost consultată de medicul de familie care i-a dat un bilet de trimitere la spitalul judeţean, cu recomandare pentru internare.


Femeia se plânge că, după ce a fost adusă la spital de fiul său, a fost ignorată de personalul de la Urgenţe.


"După ce am sosit la spital cu bilet de internare de la medicul de familie, nu s-a uitat nimeni la mine. Asistentele mi-au zis că nu mă pot interna pentru că sunt bolnavă cronic şi să mai aştept", a declarat Ana Nistor .

Astfel, a aşteptat împreună cu fiul său preţ de ăpeste trei ore în faţa spitalului.


Îngrijorat de starea mamei sale, Iulian Cazan, spune că a mai avut câteva tentative de a rezolva problema internării, dar fără rezultat.

"M-am dus din nou la cabinetul de triere a pacienţilor dar o altă asistentă mi-a spus că mama nu e de internare şi să se ducă mâine la particulari. Degeaba am explicat că mama se simte rău. Am încercat şi la dispeceratul ambulanţei dar mi-au spus că nu trimit o maşină chiar în curtea spitalului", s-a plâns Iulian Cazan.


În cele, personalul de la UPU a preluat pacienta pentru investigaţii la orele serii, aceasta fiind internată.


Medicii de gardă au cel puţin două argumente pentru întârziere. "Sunt maxim doi medici pe tură şi a fost foarte aglomerat. Din această cauză am amânat preluarea femeii pentru investigaţii şi apoi internare. Apoi, pacienta este bolnavă cronică şi nu trebuia să ajungă la urgenţe, ci prin ambulatoriu", a declarat Alina Dăscăleanu, medic de gardă, care a adăugat că vin zilnic la UPU peste 200 de pacienţi.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite