Intenţiile guvernanţilor bagă spaima în buzoienii cu handicap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Mâţu, veteran de război, este dezamăgit
Dumitru Mâţu, veteran de război, este dezamăgit

Persoanele cu handicap, cele persecutate politic şi veteranii de război din Buzău sunt speriaţi de intenţia Guvernului de a le tăia din indemnizaţii şi celelalte ajutoare financiare. De la 1 ianuarie, guvernanţii vor să reducă indemnizaţiile persoanelor cu handicap, iar la celelalte două categorii să le anuleze facilităţile avute până acum, cum ar fi dreptul la gratuitate pe transportul în comun şi CFR.

Indemnizaţiile persoanele cu handicap urmează să fie reduse la 340 de lei pentru handicap grav, 250 de lei pentru handicap accentuat şi numai 35 de lei pentru handicap mediu.

De asemenea, ar urma să fie tăiate şi indemnizaţiile de însoţitor ale celor care îngrijesc persoanele cu handicap, aspect care îi sperie cel mai tare pe cei care nu pot trăi fără ajutorul altcuiva. Asistentul va primi doar 50% din salariul net al unui asistent social debutant cu studii medii.

"Aş vrea să se pună cineva din Guvern în locul meu, măcar pentru câteva ore, în scaunul cu rotile. Aşa poate ar vedea că nu ne putem descurca fără cineva care să ne ajute tot timpul. Ne lasă fără însoţitori. Mai bine ar recunoaşte din prima că vor să ne lase să murim, ca să ştim o treabă", ne-a declarat Mariana Feraru, o buzoiancă cu grad de handicap grav.

Veteranii de război sunt resemnaţi. "Dacă le este atât de greu să ne suporte, după ce noi ne-am riscat vieţile ca să poată trăi ei mai bine, n-au decât să ne ia şi vieţile. Să taie de la noi şi să dea politicienilor să se plimbe pe banii noştii, suntem obişnuiţi cu aşa ceva", ne-a declarat înverşunat Dumitru Mâţu, veteran de război în vârstă de 91 de ani.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite