Instituţiile sunt finanţate la cota de avarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În condiţiile în care contau pe o suplimentare la rectificarea bugetară, conducerile instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean au primit o serioasă lovitură: li s-au redus bugetele oricum insuficiente.

Direcţia pentru Protecţia Copilului, Teatrul „George Ciprian", Biblioteca Judeţeană sau Liceul pentru Deficienţi de Vedere nu au mai primit niciun leu la rectificarea bugetară, din contră acestora fiindu-le retrase sumele din salariile diminuate recent cu 25 %.

„Acum ni s-au reţinut aproximativ 300.000 de lei, bani care provin din scăderea salariilor. Cu suma aceasta îi puteam motiva pe angajaţi, dar din câte ştiu nici prime nu mai putem da, dar pe de altă parte ajutăm la bunăstarea ţării. Salariile mici au făcut ca 110 angajaţi să îşi demisia în acest an", ne-a declarat Claudia Roşioru, directoarea DGASPC Buzău.

La Protecţia Copilului este de aşteptat ca scăderea bugetului să antreneze şi mai multe demisii ale asistenţilor maternali care nu mai au resurse materiale să îngrijească copiii.

Sume insuficiente

Nici la Teatrul „George Ciprian" situaţia economică nu este mai bună. În acest moment instituţia nu are siguranţa că îi vor ajunge banii să achite salariile pe tot anul. „La rectificare ni s-au luat cei 25% şi acum nu avem salariul asigurat pe luna decembrie a acestui an", ne-a spus Marinela Ţepuş, directoarea teatrului.

Decizie venită de sus

Rectificarea bugetelor instituţiilor subordonate CJ a venit ca urmare a decizie adoptate la nivel naţional de diminuarea a cheltuielilor. „ Acestor unităţi li s-au diminuat veniturile, dar nu cu sume semnificative. Rectificarea va fi o problemă la nivel de reparaţii de drumuri judeţene. Sper să nu ajungem să balastăm ceea ce au asfaltat predecesorii noştri ", a declarat Victor Mocanu, preşedintele CJ Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite