Inspectoratul Şcolar a făcut pace cu sindicaliştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean şi-a schimbat atitudinea faţă de sindicalişti şi a decis să îi sprijine pe aceştia să îşi primească drepturile salariale obţinute în instanţă. În consecinţă profesorii din Buzău au anulat un miting şi nu vor intra în grevă generală la sfârşitul lunii.

Oficialii din IŞJ Buzău au promis că va fi respectat acordul încheiat luna trecută de sindicalişti cu Ministerul Educaţiei şi chiar au dat dispoziţii pentru aplicarea acestuia.  Acordul a fost semnat în urma grevei la care au participat cadre din toate unităţile şcolare din oraş.  Noua poziţie este potrivit şefilor Sindicatului Învăţământului Preuniversitar urmare a intervenţiei Ministerului care a recunoscut că la Buzău este o situaţie specială. „Ieri urma să denunţăm acordul, însă am primit asigurări de la Minister că problemele vor fi rezolvate. De aceea am hotărât să anulăm mitingul pe care îl programasem pentru marţi”, ne-a declarat Ion Dobre, liderul Sindicatului  Învăţământului Preuniversitar Buzău.

Excepţie la ordonanţă

Cadrele didactice cred acum că vor fi exceptate de noua ordonanţă de guvern ce amână plata drepturilor băneşti câştigate în instanţă. Şi în această privinţă Buzăul constituie un caz special pentru că hotărârile judecătoreşti au fost obţinute în anul 2009, iar liderul sindicatului consideră că legea nu poate fi aplicată retrocativ. Deşi intervenţia ministerială a rezolvat problema banilor, profesorii din S.Î.P. Buzău, vor fi solidari cu colegii lor şi susţin că vor participa la mitingurile organizate la nivel naţional. Ei nu exclud nici greva generală, însă abia din data de 7 iunie atunci când vor termina de recuperat orele. „Dânşii au obligaţia potrivit acordului semnat să recupereze toată materia neparcursă. Noi ne obligăm la rândul nostru să respectăm cele patru puncte ale acordului ” ne-a declarat Florina Stoian, inspector general al I.Ş.J. Buzău 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite