Însoţitorii persoanelor cu handicap, în război cu Primăria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 40 de persoane au venit ieri la Primărie să discute cu autorităţile locale, în speranţa că îşi vor primi salariile restante. Însoţitorii persoanelor cu handicap nu şi-au încasat salariile de patru luni, motiv pentru care sunt hotărâţi să acţioneze Primăria în instanţă.

După ce vineri, însoţitorii persoanelor cu handicap s-au prezentat în faţa primarului susţinându-şi nemulţumirea legată de neplata salariilor şi a indemnizaţiilor celor cu dizabilităţi, ieri au venit la Primărie ca să găsească o soluţie pentru aceste probleme.

„Nu am primit banii de patru luni. Ne descurcăm greu pentru că nu este deloc uşor să te ocupi de un om cu handicap. Lunar trebuie să le luăm medicamente, scutece, mâncare şi acum nu mai avem cu ce cumpăra toate acestea. De patru luni trăim din salariul soţului, care este bugetar", ne-a spus Filofteia Neagu, însoţitor al unei persoane cu handicap.

Mulţi dintre însoţitori sunt din ce în ce mai îngrijoraţi pentru că nu mai au ce să îşi achite datoriile. În cele patru luni au fost nevoiţi să se împrumute de la cunoscuţi ca să îşi poată cumpăra hrană şi tratamente.

„Fata mea, care e studentă, s-a angajat pe timpul vacanţei ca să mă poată ajuta pe mine să cumpăr medicamente pentru sora ei. Noi trăim dintr-un salariu de 750 de lei, al soţului", ne-a mărturisit Georgeta Iepure, însoţitor.

Vor să meargă la judecată

Întâlnirea de ieri de la Primărie a avut drept scop găsirea unei soluţii pentru ca indemnizaţiile şi salariile să fie primite cât mai curând. Pentru că reprezentanţii Primăriei nu le-au putut spune cu exactitate când îşi vor încasa banii, însoţitorii persoanelor cu handicap sunt hotărâţi să meargă în instanţă.

„Trebuia să primim banii până acum pentru că nu sunt sume exagerat de mari. Ultimii bani i-am încasat în luna mai, am primit 560 de lei. Nu mai putem trăi aşa, acum vom acţiona în instanţă şi vom cere şi daune mari pentru că este bătaie de joc", ne-a declarat Liliana Voinea, însoţitor.

Banii, aşteptaţi din iarnă

„Noi ne-am dat seama că sumele apreciate până la sfârşitul anului şi cele care au fost alocate la început de an, raportate la numărul de salarii şi indemnizaţii, nu vor fi suficiente. De atunci s-au tot făcut demersuri să se aloce aceste sume, dar noi nu am primit banii", a spus Alexandrina Docuz, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite