Înghesuială în piscinele oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă majoritatea oamenilor suferă la peste 30 de grade Celsius, administratorii de ştranduri, de stat sau particulare, îşi freacă mâinile de bucurie. Ştrandul din Parcul Tineretului a avut zilele trecute încasări record şi se aşteaptă ca numărul de clienţi să crească.

Ştrandul din Parcul Tineretului, abia deschis, a avut în ultimul weekend aproape trei mii de vizitatori, cifră record după cum spune şeful bazei de agrement.


„În prima sâmbătă au fost 1.010, a doua zi, 1.200, iar de luni am avut un număr constant de clienţi, de 300-400 pe zi. Au fost încasări de o sută de milioane de lei din vânzarea biletelor. Intrarea costă trei lei pentru adulţi şi un leu pentru copiii cu vârsta de peste şapte ani", ne-a declarat Sandu Dunel, administratorul ştrandului.


Acesta spune că dacă temperaturile se vor menţine ridicate, ştrandul va avea în 2010 cele mai mari încasări din ultimii cinci ani.


Aglomeraţie şi la privat


De acelaşi succes se bucură şi ştrandul privat din imediata apropiere. Câte 500 de buzoieni s-au bălăcit la deschidere, sâmbătă şi duminică, în piscina de pe insuliţa din Parcul Tineretului, numărul depăşind capacitatea complexului.


„Am avut neaşteptat de mulţi clienţi şi cred că va fi cea mai bună vară de când am deschis complexul. La noi, intrarea costă cinci lei, în timpul săptămânii, şi zece lei, în week-end. Clientul poate sta toată ziua, poate închiria în preţul biletului un şezlong sau poate rezerva un ponton pe marginea lacului", ne-a declarat Rodica Andreiaş, administratorul complexului.


Buzoienii au fost în număr mare la scăldat şi la Sărata Monteoru, la 20 de kilometri de oraş, unde sunt bazinele de apă sărată. Pentru o zi de plajă aici, costul unui bilet este opt lei.


„Staţiunea a fost foarte aglomerată. Foarte mulţi clienţi au fost şi la pensiunile care au piscine", a declarat Cristina Partal, proprietar de pensiune din Monteoru.

Plimbările pe lac, o altă opţiune estivală


Un success deosebit în zilele cu temperature caniculare au şi plimbările cu barca pe lacul din Parcul Tineretului. Cele 14 hidrobiciclete au avut în permanenţă clienţi în week-end-ul trecut. Pentru o oră de pedalat în mijlocul apei, buzoienii trebuie să scoată din buzunare zece lei, preţ comparabil cu cel de anul trecut.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite