Infractorii au o nouă metodă de păgubit bătrâni! Se dau drept cunoştinţe şi le fură portofelele în timp ce-i îmbrăţişează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bătrân din Buzău a fost păcălit ieri de un brăilean, care a reuşit să-i sustragă un portofel cu bani şi documente personale printr-o metodă mai puţin obişnuită. Hoţul a pretins că îl cunoaşte pe bătrân şi în momentul în care l-a luat în braţe, l-a buzunărit.

Marţi, în jurul orei 14.00, la sediul Poliţiei municipiului Buzău s-a prezentat un bărbat în vârstă de 76 de ani, care a sesizat că în urmă cu aproximativ o oră, i-a fost sustras portofelul cu bani din buzunarul hainei cu care era îmbrăcat.

Din primele investigaţii efectuate de poliţişti a rezultat că, în timp ce se deplasa pe strada Aleea Sporturilor, bătrânul a fost acostat de un necunoscut care, sub pretextul că îl cunoaşte, a intrat în vorbă cu el, iar la un moment dat l-a îmbrăţişat. Necunoscutul a plecat, iar bătrânul a constatat că din haină îi lipsea portofelul în care avea suma de 180 de lei şi mai multe documente personale.

Semnalmentele suspectului au fost transmise dispozitivului de siguranţă publică, iar în aproximativ o oră de la sesizarea faptei, poliţiştii din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Buzău au depistat în zona staţiei CFR un grup de trei brăileni, cunoscuţi cu astfel de preocupări.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Buzău, s-a stabilit că suspectul este chiar unul dintre cei trei, în vârstă de 37 de ani, care a şi fost recunoscut de către victimă.

La controlul corporal sumar efectuat asupra suspectului, au fost găsiţi banii sustraşi.

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Buzău au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore împotriva brăileanului de 37 de ani şi continuă cercetările, pentru documentarea întregii lui activităţi infracţionale.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite