Infractor la 13 ani: hoţ, beţiv şi şofer înainte de vreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La numai 13 ani a furat o maşină pentru a se duce acasă şi, pentru a prinde curaj, a băut bine înainte de a se urca la volan. Etilotestul a indicat în cazul său o concentraţie alcoolică de 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În această dimineaţă, în jurul orei 03.30, o femeie de 33 de ani din Cislău a anunţat poliţia că i-a dispărut maşina din curte. Oamenii legii au împânzit imediat zona şi maşina respectivă a fost văzută în oraşul Pătârlagele de un echipaj format dintr-un agent de siguranţă publică şi un jandarm.

În momentul în care cel care se afla la volanul maşinii a observat echipajul, a frânat brusc şi a virat dreapta pe o stradă laterală sperând că nu va fi prins. Poliţiştii au plecat în urmărirea maşinii pe care au oprit-o după câteva sute de metri.

Nu mică le-a fost mirarea oamenilor legii când au văzut că la volan era un tânăr care a spus că nu are niciun la el. În urma verificărilor făcute în bazele de date s-a constatat şoferul are numai 13 ani şi locuieşte în comuna Calvini.

Pentru că mirosea a alcool minorul a fost testat cu aparatul „Drager", etilotestul indicând o concentraţie alcoolică de 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Adolescentul a recunoscut că a furat maşina din curtea femeii care recclamase dispariţia autoturismului şi le-a mai spus poliţiştilor că vroia să anjungă mai repede acasă.

Tânărul şofer s-a ales cu dosar penal iar cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite