Şanse minime pentru şomeri de a se angaja până la primăvară. Abia peste câteva luni ar putea să crească oferta de locuri de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Buzăul începe anul cum nu se poate mai prost din punct de vedere al ocupării pieţei forţei de muncă şi a ratei de somajului. Job-urile sezoniere care aproape că lipsesc iarna iar deficitul în creştere pe piaţa ofertelor de muncă face ca peste 18.000 de buzoieni să încerce cu disperare să-şi găsească un loc de muncă prin intermediul AJOFM.

Din păcate, temerile sumbre ale şomerilor că nu-şi vor găsi prea curând un loc de muncă sunt confirmate şi de angajaţii Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Buzău care nu sunt prea optimişti.

"Până în primăvară nu avem programată nicio bursă a locurilor de muncă. Oricum pe perioada iernii şansele pentru a-ţi găsi un job sunt destul de limitate", a declarat Valeriu Dimciu, directorul adjunct al AJOFM.

Rata şomajului la nivelul judeţului Buzău se află în trend ascendent după ce a crescut la peste 9,5% pe final de an iar peste 62,98% din şomeri sunt fie neindemnizati, fie au ieşit cu totul din evidenţele AJOFM.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite