Infecţie extrem de gravă în Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii sanitari au confirmat că în mai multe secţii ale Spitalului Judeţean există bacilul piocianic, ce poate genera boli grave şi chiar decesul pacienţilor. Cu toate acestea, prezenţa unor microbi în secţiile Spitalului Judeţean este privit ca un lucru cât se poate de normal de către medici.

„Bacilii sunt aduşi de pacienţi, apar mereu, nu-i nimic neobişnuit. Nu s-a îmbolnăvit nimeni. Microbii pot fi prezenţi pe pereţi, pe mesele de instrumentar sau aparatele de oxigen, de aceea facem frecvent autocontroale în spital şi, când descoperim astfel de situaţii, oprim aparatele şi facem dezinfecţii”, ne-a declarat medicul Dorel Nicolescu, managerul Spitalului Judeţean.


În urma controlului efectuat săptămâna trecută de reprezentanţii Inspecţiei Sanitare de Stat şi cei ai Direcţiei de Sănătate Publică, a fost descoperită prezenţa bacilului piocianic în barbotoarele de oxigen de la blocul operator al secţiei Chirurgie şi de la Terapie Intensivă.
Maternitatea, secţie a Spitalului Judeţean unde în cursul anului trecut a fost găsit acelaşi bacil, nu a scăpat de probleme. Recentele controale au scos la iveală prezenţa unui stafilococ nepatogen.


„A fost un control de rutină. S-au recoltat 109 probe, iar rezultatele au arătat că nouă au fost uşor modificate. De vină sunt cei care au manevrat aparatura, cei care trebuie să asigure curăţenia. Au fost sancţionate şase persoane, cu amenzi în valoare totală de 3.000 de lei”, ne-a declarat Horia Banu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică. 


Mai multe spitale din Bucureşti au fost în centrul unui scandal în anul 2004. Atunci au fost descoperite la patru spitale din Bucureşti mai multe cazuri de infectare cu bacil piocianic, dintre care trei s-au soldat cu decesul.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite