Buzău: Primăria investeşte 200 de mii de euro în iluminatul public din Zona Industrială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buzău: Primăria investeşte 200 de mii de euro în iluminatul public din Zona Industrială
Buzău: Primăria investeşte 200 de mii de euro în iluminatul public din Zona Industrială

Iluminatul public va ajunge anul acesta şi în zona industrială a oraşului. Cel puţin aşa promit edilii municipiului Buzău, care au trecut în proiectul de investiţii pentru sfârşitul de an montarea unei reţele de iluminat stradal, cu stâlpi noi şi corpuri de iluminat economice.


Multe dintre sesizările pe care primăria le-a primit, în timp, de la cetăţeni fac referire la condiţiile slabe de iluminat stradal de la periferie. Aleea Industriilor şi o parte din cartierul Mihai Viteazul sunt câteva dintre zonele problematice.

Situaţia s-ar putea schimba în bine chiar până la sfârşitul acestui an. „Contractul cu firma de iluminat prevede ca la începutul lui noiembrie să înceapă lucrările la reţeaua stradală de pe Aleea Industriilor. Există o promisiune fermă că vor fi încheiate până la sfârşitul anului însă depinde de cât de promptă este aprovizionarea cu materialele necesare”, a declarat Marcel Ciolacu, viceprimarul Buzăului.

Potrivit edilului, lucrările de modernizare a reţelei de iluminat vor acoperi strada Aleea Spătarului, de la Drăgaică până la sensul giratoriu, Aleea Industriilor pe un tronson de patru kilometri, până la podul de la Metalurgica şi şoseaua Pogonele, până la sediul Transbus.

În prezent, Zona Industrială are doar 18 stâlpi de iluminat, majoritatea nefuncţionali. Aceştia vor fi înlocuiţi cu stâlpi noi, cu două braţe, care vor fi amplasaţi pe scuarul de pe centrul şoselei.

Locuitorii din blocurile de nefamilişti de pe Aleea Industriilor şi localnicii din cartierul Mihai Viteazul spun că aşteaptă de mulţi ani lumină pe străzile lor. „E o zonă cu trafic intens şi acum un an ţin minte că a căzut o Dacie într-o groapă nesemnalizată, ce-i drept. Dar, dacă era lumină pe stradă, sigur nu se întâmpla”, ne-a spus Florin Mirceanu, de 43 de ani. „Multe nenorociri se întâmplă pe întuneric. Maşini sparte, furturi, bătăi între nebuni, mai ales că este un cartier mărginaş. E o veste bună că se ajunge cu stâlpi până aici”, ne-a spus Maria Mihai, de 38 de ani.

„O stradă neiluminată poate fi oricând un aliat al celor predispuşi la comiterea de infracţiuni care, „protejaţi” de întuneric, prind curaj şi pot acţiona în voie. Acest demers va fi completat de acţiunile poliţiei pentru menţinerea unui climat de siguranţă”, a declarat comisarul şef Viorel Ştefu, şeful IPJ Buzău.

Investiţia se ridică la peste 200 de mii de euro şi va fi realizată de societatea Flash Lighting Services din Bucureşti, din fonduri alocate de municipalitate.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite