Incredibil! La Glodeanu Siliştea, oamenii stau cu morţii în casă din cauza nămeților. Un preot a făcut infarct de la ger!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nămeţii de peste patru metri care au acoperit satele din judeţul Buzău au generat adevărate drame. Două familii din Glodeanu Siliştea au fost nevoite să stea cu morţii în casă, bărbaţi ucişi de urgia albă. Printre cei răpuşi de gerul năpraznic a fost şi preotul din Văcăreşti, Gheorghe Ghinescu, care a murit luni şi a fost preluat la Morgă abia în această dimineaţă.

Preotul Ghinescu nu a putut fi înmormântat de atunci, deoarece nu i-a fost făcută făcută necropsia pentru stabilirea cauzei morţii. A fost preluat de o maşină a Serviciului de Medicină Legală abia în această dimineaţă, după ce s-a deblocat drumul până în sat.

Preotul Gheorghe Ghinescu ieşise în curte să hrănească animalele iar inima i-a cedat, cel mai probabil din cauza diferenţei de temperatură. „Era un om puternic, care nu avea mai mult de 55 de ani. A stat familia cu cadavrul în casă, într-o încăpere rece, acoperit cu pături. E incredibil ce s-a întâmplat cu familia acestuia”, a declarat Lucian, un localnic din Glodeanu Siliştea.

Rudele îşi pot îngropa mortul abia duminică.

O altă familie din satul Văcăreasca trăieşte o dramă similară. O bătrână stă în casă cu trupul soţului ei, bărbatul de 83 de ani murind în urmă cu trei zile, în momentul în care a vrut sa scoată zapăda din curte.  Din cauza drumurilor impracticabile, femeia nu a putut ajunge la oraş pentru a cumpăra cele necesare înmormântării. Femeia este disperată, pentru că este nevoită să mai stea câteva zile cu cadavrul întins pe un pat din casă, învelit în pături.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite