Inconştienţi pe şosele: Şapte şoferi buzoieni au fost prinşi beţi la volan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de la Rutieră au ieşit aseară în stradă pentru a depista şoferii care se urcă al volan după ce au consumat băuturi alcoolice. Au fost efectuate 80 de testări cu aparatul Drager.

Doi buzoieni de 28 şi 48 de ani au fost sancţionaţi şi au rămas fără permise pentru 90 de zile pentru că au avut concentraţii alcoolice de 0,24 mg/l şi 0,27 mh/l alcool pur în aerul expirat.


Alţi doi s-au ales şi cu dosare penale. Un bărbat de 55 de ani din comuna Unguriu a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe DN 10, în localitatea Sătuc având o concentraţie alcoolică de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un alt şofer de 49 de ani din comuna Mărăcineni conducea un autoturism pe strada Oltului din municipiul Buzău având o concentraţie alcoolică de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.


Pe strada Prutului din municipiul Buzău, pe raza comunei Mărăcineni şi în municipiul Râmnicu Sărat au mai fost depistaţi trei conducători auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.


Poliţiştii îi sfătuiesc pe conducătorii auto să nu se urce băuţi la volan deoarece consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor. De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.


Legea pedepseşte conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice. Astfel, se prevede o pedeapsă cu închisoare de la unu la 5 ani pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge".


Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite