Începe modernizarea cabinetelor de la parterul policlinicii spitalului judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean Buzău
Spitalul Judeţean Buzău

Peste 1,4 milioane de lei, din fonduri europene, vor fi investiţi până în octombrie 2012 în reabilitarea, modernizarea şi dotarea a 19 cabinete de la parterul policlinicii Spitalului Judeţean. Proiectul finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 – Axa prioritară 3 - în valoare totală de 1.476.177,27 lei a fost lansat, ieri, la Consiliul Judeţean.

De serviciile medicale oferite  de 40 de medici şi 13 asistente din spital în ambulatoriul care până în octombrie 2012 (data limită a proiectului) va avea o faţă europeană beneficiază toţi cei aproape 500.000 de locuitori ai judeţului, anual apelând la medicii de aici zeci de mii de bolnavi (bilanţul anului 2008 fiind de 57.577, dar numărul pacienţilor din primul semestru din 2009 s-a ridicat la 33.049 de persoane).   

În cadrul aceluiaşi proiect s-a prevăzut şi achiziţionarea unui electromiograf, unui EKG, a zece sisteme informatice, patru truse de chirurgie generală/chirurgie plastică şi arşi, precum şi crearea a cinci noi locuri de muncă, în scopul creşterii performanţelor serviciilor de sănătate, a rapidităţii diagnosticării pacienţilor, a creşterii gradului de satisfacţie a bolnavilor.

Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală în cadrul ambulatoriului de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă, în vederea asigurării accesului egal al cetăţenilor la servicii medicale.

Punctual, scopul este de a moderniza, dota şi echipa cele 19 cabinete medicale de la parterul ambulatoriului la standarde europene, menţionând că nu s-au efectuat investiţii în această structură a spitalului de peste 20 de ani.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite