Diseară se dă drumul la căldură în Buzău. Aflaţi de aici ce trebuie făcut pentru a cere încălzirea caloriferelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CET Buzău încălzeşte 20.000 de apartamente
CET Buzău încălzeşte 20.000 de apartamente

Regia de termoficare (RAM) începe furnizarea căldurii în sistemul centralizat iar încărcarea instalaţiilor este programată să înceapă încă din această după-amiază.

Citiţi şi: Muncitorii de la Regia Autonomă Municipală au început lucrările de înlocuire a două cazane de încălzire, la CET.

„Trei nopţi la rând am avut temperaturi medii nocturne sub zece grade iar aceasta a fost condiţia pentru reluarea furnizării căldurii. Am trimis înştiinţare către asociaţiile de proprietari încă de luni şi populaţia ştie astfel că începem proba la cald. Probabil, doar 50 - 60 % dintre abonaţi vor beneficia de căldură, pentru că sunt foarte mulţi care preferă să îndure frigul pentru a face economie”, ne-a declarat Milucă Neamţu, directorul RAM Buzău.

Peste 20.000 de apartamente din municipiu precum şi numeroase instituţii de învăţământ au rămas branşate la Centrala Energotermică a oraşului şi la cele cinci centrale de cartier. Însă, se estimează că aproape jumătate dintre abonaţi vor refuza agentul termic pentru următoarea lună de zile. „Sunt mulţi oameni, în special pensionari, care au venituri micşorate şi se gândesc că vor avea facturi mari la întreţinere pe octombrie, lună care nu este acoperită de ajutoare”, a declarat Ion Barbu, preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari (UAP) din Buzău.

Vestea bună este că fiecare bloc are libertatea să decidă dacă primeşte sau nu căldură în apartamente, în această perioadă. „Trebuie să organizeze şedinţe şi să hotărască dacă acceptă, însă trebuie să ţină cont şi dacă sunt copii mici în apartamente. Cei de la RAM au un dispecerat unde asociaţiile pot apela în următoarele ore dacă vor agentul termic, pentru a cere o echipă de intervenţie care să intre la subsol şi să dea drumul vanelor. Cine nu vrea căldură, închide individual repartitoarele şi plăteşte doar părţile comune”, a mai spus Ion Barbu.

Numărul de telefon al dispeceratului este 0238.71.28.30.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite