În sfârşit, se deschide ştrandul din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întârzierile în refacerea teraselor mistuite de flăcări, anul trecut, au amânat acest moment pentru sfârşitul acesti săptămâni. Administraţia bazei de agrement din Parcul Tineretului a început deja să umple cu apă cele două bazine iar sâmbătă, la ora 10.00, este programată deschiderea.

Două weekend-uri cu temperaturi ridicate au trecut de la jumătatea lunii mai, când ar fi trebuit deschis ştrandul, potrivit calculelor celor din Primărie. Zeci de buzoieni au luat ştrandul cu asalt, la sfârşit de săptămână, pregătiţi de bălăceală, însă au plecat dezamăgiţi deoarece nu au găsit picătură de apă în bazine. Unii s-au mulţumit să se răcorească cu o bere la singura terasă funcţională sau să joace fotbal pe terenurile din bază.

„Eu auzisem că e deschis şi am venit cu nepoţeii să facem baie. Când m-am apropiat de ştrand am văzut nişte construcţii neterminate şi câţiva tineri care jucau fotbal pe fundul bazinelor. Cred că făceau bine dacă băgau apă la ştrand, pentru că venea lume multă şi erau nişte încasări frumuşele şi la ei, era bine şi pentru noi", ne-a declarat Marcel Ionaşcu, pensionar.

Administraţia ştrandului spune că pregătirile se vor încheia vineri seară.

„De luni am dat drumul la instalaţia de încărcare cu apă a bazinelor din ştrand. De asemenea, administratorii teraselor de aici erau pe ultima sută de metri cu pregătirile şi unii deja aduceau marfă. Sâmbătă, pe 28 mai, îi invităm pe buzoieni să participe la deschiderea ştrandului, programată la ora 10", ne-a declarat Sandu Dunel, administratorul bazelor de agrement din subordinea primăriei Buzău.

Terasele din ştrand, cinci la număr, au ars anul trecut şi au fost reconstruite în luna mai a acestui an, într-un timp record, de două săptămâni. Potrivit administratorului, tarifele vor fi asemănătoare celor de anul trecut. Trei lei va costa biletul pentru adulţi şi un leu, pentru copiii cu vârsta de peste şapte ani. În afara celor două bazine cu apă, pentru adulţi şi copii, în ştrand mai sunt amenajate terenuri de tenis de câmp, de fotbal, mese de tenis de masă, de şah şi locuri de joacă pentru copii.

Administraţia speră să aibă parte de un debut de sezon asemănător celui de anul trecut, când ştrandul din Parcul Tineretului a avut numai în prima săptămână de funcţionare aproape trei mii de vizitatori, număr record.

În ziua inaugurării de anul trecut fuseseră vândute 1010 bilete, a doua zi 1200, iar în zilele din timpul săptămânii s-a înregistrat un număr constant de clienţi, de 300 - 400 pe zi. Ştrandul din Parcul Tineretului este singurul complex de acest fel administrat de autoritatea locală.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite