În sfârşit, buzoienii au descoperit centrele de vaccinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buzoienii au început să se teamă de gripa nouă
Buzoienii au început să se teamă de gripa nouă

Cazurile tot mai dese de complicaţii şi decese generate de virusul AH1N1 au provocat o psihoză şi printre buzoieni, care au început să se îndrepte către centrele de vaccinare deschise la medicii de familie şi la sediul DSP din cartierul Micro 14.


Reacţia populaţiei vine după ce săptămână trecută  medicii buzoieni se plângeau că din cele peste 16 mii de doze de vaccin, plus încă două mii alocate pentru angajaţii M.A.I., nu erau folosite  decât ceva mai mult de trei mii, la persoanele care au solicitat imunizarea.

„Astăzi a fost o adevarată nebunie generată de persoanele care au dorit să se vaccineze. Am avut solictări masive  inclusiv la centrul de vaccinare de la DSP unde s-a format o coadă unde aşteaptă in permanenta cel putin 30 de persoane. Numai astăzi s-au vaccinat în municipiu câteva mii de persoane  arondate la medicii din teritoriu”, a declarat Viorica Mihalaşcu, director adjunct al DSP Buzău.

Buzoienii se tem de gripa nouă

Buzoienii care au îngroşat rândurile din faţa centrelor de vaccinare spun că au ales să se vaccineze pentru că se tem de efectele gripei. „Am venit să fac acest vaccin pentru că mă îmbolnăvesc foarte uşor în sezonul rece şi sincer m-am cam speriat de ce am văzut la televizor. E păcat să nu fac un vaccin gratuit care te scapă de această bolă”, a declarat Macel Sandu, de 59 de ani din Buzău.

Stocurile vor fi completate


În urma solicitărilor masive venite din partea populaţiei, Directia de Sănătate Publică a judeţului Buzău îşi va completa rapid stocurile de vaccin

„Avem solicitări din partea a numeroşi medici de familie care au epuizat  deja stocurile de vaccin. DSP va primi încă 10.000 de doze suplimentar care vor fi distribuite medicilor de familie si medicilor şcolari”, mai spune Viorica Mihalaşcu, director adjunct al DSP Buzău. .

Deşi populaţia a luat în serios campania de vaccinare iniţiată de Ministerul Sănătăţii, mai mult de două treimi din personalul medical de la Buzău trece mai mai greu prin filtrul imunizării. „Noi vom monitoriza acoperirea vaccinală la personalul medico-sanitar atât din unităţile sanitare publice cât şi din cele private. Şi asta pentru că din cele 3 700 de angajaţi care lucrează în unităţile sanitare nu s-au vaccinat până acum decât 1 090i. Personalului medico-sanitar care refuză vaccinarea i se va interzice prestarea de activităţi medicale care presupun prezenţa pacienţilor”, a declarat Venera Axinte, director adjunct al ASP Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite