În grădiniţele din Buzău nu mai este niciun loc liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înscrierea copiilor la grădiniţe are loc în perioada 2-31 mai, când sunt programate înregistrările în grupa mică şi în grupa pregătitoare. Cererile de înscriere vor fi analizate şi aprobate în perioada 31 mai - 10 iunie, de către Consiliului de Administraţie al unităţii de învăţământ. Afişarea listelor cu dosarele aprobate va fi realizată în data de 11 iunie 2011.

Cele 27 de grădiniţe din Buzău au o capacitate de 2.660 de locuri, şi deşi înscrierile abia au început, la multe dintre ele cererile sunt cu mult mai mari. Până acum s-au depus 3.939 de dosare.

"Cereri pentru locurile la grădiniţe sunt cu mult peste capacitate. De exemplu, la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 4 sunt 240 de locuri şi până acum s-au depus 400 de dosare, la GPP numărul 9, pe 180 de locuri sunt 300 de copii şi exemplele pot continua", ne-a declarat inspectorul general şcolar, Florina Stoian.

Înscrişi la mai multe grădiniţe

Cu toate acestea, primarul municipiului îi linişteşte pe buzoienii care au copii cu vârstă de grădiniţă, susţinând că sunt suficiente locuri în grădiniţe.

"Întotdeauna locurile în grădiniţe au ajuns. Este o problemă în perioada înscrierilor, în sensul că unii părinţi îşi înscriu copiii la mai multe grădiniţe şi atunci pare că numărul de locuri în grădiniţe nu ajung. Veţi vedea că la început de an şcolar toată lumea va merge la grădiniţă. Evident că există grădiniţe care au 30 de copii în grupă, şi există grădiniţe care funcţionează şi cu 15 copii în grupă", a declarat Constantin Boşcodeală, primarul Buzăului.

Părinţii s-au panicat şi au început deja să facă adevărate cozi la instituţiile de învăţământ preşcolare pentru a fi siguri că micuţii lor vor merge la toamnă la grădiniţă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite