În 2011, jandarmii buzoieni au avut misiuni și peste hotare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii l-au prins pe bărbat Foto: Arhivă
Jandarmii l-au prins pe bărbat Foto: Arhivă

Detaşamentul de Misiuni Internaţionale al Jandarmeriei Române trimis în Kosovo, în cadrul Misiunii Eulex, s-a întors acasă chiar în noaptea de Crăciun. Din compunerea detaşamentului au făcut parte şi doi subofiţeri din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău.

Repatrierea detaşamentului de jandarmi şi a tehnicii s-a finalizat fără probleme deosebite.

Un alt jandarm buzoian a fost medaliat pentru activitatea desfăşurată într-o altă misiune externă, în Afganistan.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş, s-a întâlnit zilele trecute cu membrii primului contingent de jandarmi români care au participat la misiunea de instruire N.A.T.O. Training Mission a forţelor de ordine publică din Afganistan.

Pentru profesionalismul cu care şi-au desfăşurat activitatea în teatrul de operaţii din Afganistan, jandarmilor români le-au fost conferite medalii, decoraţii şi embleme.

Pentru modul exemplar în care au reprezentat Jandarmeria Română  în teatrul de operaţii, 41 de subofiţeri au primit distincţia de serviciu „Misiuni în străinătate”, printre care şi un subofiţer din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău.

Începând cu luna mai 2011, 66 de jandarmi români au participat la misiunea de instruire NATO Training Mission a forţelor de ordine publică din Afganistan, aceştia având ca misiuni pregătirea poliţiştilor afgani pentru prevenirea şi aplanarea conflictelor, instruirea privind procedeele folosite pe timpul desfăşurării misiunilor de ordine publică şi utilizarea armamentului din dotare.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite