Iar s-a stricat tomograful spitalului judeţean!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tomograful din spital, tras pe linie moartă
Tomograful din spital, tras pe linie moartă

Buzoienii care necesită tomografii trebuie să traverseze oraşul până la o clinică particulară, după ce computerul tomograf din Spitalul Judeţean s-a defectat zilele trecute. La fel se întâmplă şi cu unii pacienţi ai spitalului, care sunt duşi cu ambulanţa la tomograful funcţional şi apoi aduşi înapoi.

Peste o sută de mii de lei costă reparaţia tomografului, sumă care se adaugă la alte cinci sute de mii, investite până anul trecut în desele reparaţii.

„Am solicitat un tomograf nou ministerului sănătăţii însă sunt şanse mici să îl obţinem, din cauza problemelor financiare”, ne-a declarat medicul Dorel Nicolescu, directorul Spitalului Judeţean Buzău, care ne-a precizat că un aparat nou costă peste 100.000 de euro.

Cea mai afectată de lipsa tomografului este secţia neurologie a spitalului judeţean. Medicii de aici nu pot prescrie niciun tratament dacă nu au analizele făcute la computerul tomograf, aşa că trimit pacienţii cu ambulanţa la aparatul de la Sfântul Sava.

Pacienţii trebuie însă să achite contravaloarea tomografiei, peste 200 de lei, bani pe care conducerea Spitalului Judeţean Buzău susţine că îi va deconta pe viitor.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite