Iadul alb a pus stăpânire pe Buzău! GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste o mie de persoane sunt captive în zăpadă
Peste o mie de persoane sunt captive în zăpadă

Peste 20 de drumuri judeţene şi naţionale din Buzău sunt închise din cauza viscolului şi a zăpezii abundente căzută în această noapte. Cea mai grea situaţie este pe Drumul European 85, între Căldăruşanca şi Urziceni, tronson de peste zece kilometri în care au rămas înzăpezite de ieri sute de maşini, tiruri şi autobuze, cu aproape o mie de persoane în ele.

GALERIE FOTO AICI

Blocajul pe drumul care leagă Bucureştiul de Moldova au apărut ieri după-amiază, după ce trei tiruri au derapat în zona podului Urziceni. Imediat s-au format coloane de maşini iar blocajul a fost accentuat ulterior de şoferii indisciplinaţi, care au încercat aseară să depăşească coloana, în spatele unui convoi de poliţie. “Aseară, în zona podului Urziceni, se reuşise degajarea parţială a carosabilului, circulaţia a fost reluată alternative pe un sens de mers însă la scurt timp s-au creat ambuteiaje”, ne-a declarat Nicolae Burada, de la Direcţia de Drumuri Naţionale, filiala Buzău.

Două camioane cu 35 de jandarmi buzoieni au plecat de dimineaţă spre Urziceni, dotaţi cu unelte de deszăpezire. “Am luat cu noi şi 50 de litri de ceai, pentru a-l oferi pasagerilor, mai ales copiilor şi bătrânilor. Un alt pluton de jandarmi a acţionat de la ora 1 însă au ieşit din tură şi acum îi schimbăm noi”, ne-a declarat căpitanul Ciprian Ene, de la Comandamentul Judeţean de Jandarmi Buzău.

Potrivit prefectului de Buzău, Paul Beganu, autovehiculele mici prinse în traffic vor fi întoarse din drum şi vor rămâne pe loc, deocamdată, doar vehiculele mari. În zonă se acţionează cu patru utilaje de deszăpezire, patru echipaje din cadrul Serviciului Rutier şi alte patru de la Posturi de poliţie din cadrul I.P.J. Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite