Huzur: statul aruncă cu bani în aleşii noştri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statul român cheltuie într-o lună cu cei şapte deputaţi buzoieni aproximativ 30.000 de euro, investiţii care merg în indemnizaţiile lunare, rezervoarele maşinilor de serviciu, transportul acestora în ţară şi străinătate dar şi în cazarea lor, la Bucureşti.

Cel mai costisitor dintre parlamentarii buzoieni este social-democratul Marian Ghiveciu, afacerist în domeniul agricol. În martie, a cheltuit 23.700 de lei, din care 7.504 lei s-au dus pe cazarea în Bucureşti, 2.200 de lei a costat diurna de deplasare în Bucureşti şi 747 de lei, transportul în ţară.

„Eu stau cu chirie într-un apartament din Bucureşti. Transportul în teritoriu se decontează după cum justifici deplasarea. Cât priveşte reducerea indemnizaţiei, nu e nimic de comentat, fiindcă situaţia este grea în toată ţara”, a declarat deputatul Marian Ghiveciu.

Adrian Mocanu, cel mai tânăr deputat, aflat acum în barca independenţilor, a cheltuit în martie suma de 18.000 de lei, din care 5.000 este indemnizaţia de parlamentar, 3.000 de lei este cazarea în capitală iar 2.700 însumează diurnele de deplasare în teritoriu şi în Bucureşti.

Se află pe un loc decent în clasamentul cheltuielilor lunare. „Ca parlamentar poţi să supravieţuieşti şi dacă stai cu chirie într-un apartament, cu 500 de euro pe lună, aşa cum fac eu, nu la Marriot. Poţi să îţi faci treaba de parlamentar şi dacă nu mergi prin restaurante de lux”, a declarat deputatul Adrian Mocanu.

Mocanu este de părere că anunţata reducere a indemnizaţiei se va resimţi în bugetele parlamentarilor: „Trei mii de lei pe lună va fi un salariu la limită, în Bucureşti, mai ales că aici sunt nişte standarde, trebuie să să ai un costum decent”.

Pentru liberalul George Scutaru, bucureştean care a ajuns deputat de Buzău, scutirea unor cheltuieli pentru locuinţa de serviciu se resimte şi în bilanţul cheltuielilor lunare. Statul investeşte în el aproximativ 14.000 de lei, în care 1.200 de lei este diurna de deplasare în teritoriu şi alte aproape 1.000 de lei sunt cheltuielile cu transportul şi cazarea când vine la Buzău. „Nu sunt un vânător de plecări în străinătate, unde se fac cele mai mari risipe de bani”, a spus deputatul George Scutaru.

În schimb, Cezar Preda, unul dintre liderii PDL, cheltuie lunar aproximativ 23.000 de lei. În luna martie, peste 3.000 de lei l-a costat numai cazarea în străinătate. Un alt deputat PDL, Valeriu Alecu, a cheltuit în martie suma de 18.000 de lei, 3.000 de lei fiind cazarea în capitală şi alte 2.300 de lei, deplasările în Bucureşti.


Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite