Hocheiştii buzoieni sunt din ce în ce mai magici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au învăţat să patineze în urmă cu doi ani când a fost redeschis patinoarul din Buzău. Au fost „aruncaţi" pentru prima dată într-o competiţie oficială anul trecut. Iar acum încearcă să se apropie cât mai mult de valoarea advesarilor şi chiar au reuşit. Este vorba de micuţii hocheişti buzoieni de la ICE MAGIC care se află aproape de încheierea primei lor participări în Campionatul Naţional de Juniori, U12.

Astfel, după un început ezitant, elevii lui Cristi Mănăilă au avut evoluţii excelente pentru nivelul la care se află şi, în acelaşi timp, dau speranţe că din sezonul viitor se vor lupta de la egal la egal cu adversarii.

În altă ordine de idei, la Ploieşti a avut loc cea de a 4-a etapă Camionatului Naţional pentru copii cu vârsta sub 12 ani. ICE MAGIC Buzău a debutat cu o victorie elevii lui Mănăilă impunându-se spectaculos în faţa "puştilor" de la CS Octavius Bucureşti cu scorul de 14-0.

Meciul avea să anunţe creşterea de formă a sportivilor buzoieni care urma să se manifeste în ziua următoare, când, printr-o bună aranjare în teren, seriozitate, dorinţa de a practica un joc corect, aceştia au reuşit să "dezamorseze" multe din "bombele" trimise de CS Star Bucureşti sau chiar de Olimpia Ploieşti spre poarta apărată de Daniel Uruc.

Dacă în primul meci din ziua doua a turneului (meciul cu Star Bucureşti) pucul a reuşit să pătrundă în poartă de 5 ori, scorul final fiind 5 la 0 pentru Star Bucureşti, în cel de al doilea meci al zilei, cel cu Olimpia Ploieşti, scorul a rămas 0-0 până la final. De fapt, un egal cât o victorie!, după cum a exclamat publicul spectator.

Ultimul meci al buzoienilor a fost cedat mult prea uşor de echipa buzoiană în faţa sportivilor gălăţeni (5-0 pentru CS Dunărea Galaţi), care la acest turneu au fost câştigătorii etapei acumulând maxim de puncte (12p).


„Jocul sportivilor buzoieni a cunoscut o creştere semnificativă din punct de vedere al calităţii faţă de primele etape. Au fost mai hotărâţi atât în fazele ofensive cât şi în cele defensive. Lipsa experienţei unor jucători a făcut ca scorul să fie favorabil adversarilor chiar dacă am avut şi noi o prestanţă bună. Dacă privim în urmă cu 2 ani, toată echipa buzoiană abia putea să se menţină pe patine în timp ce celelalte echipe jucau în turnee amicale (Dunărea Galaţi) sau de ce nu, competiţii oficiale (Olimpia Ploieşti şi Star Bucureşti)", a declarat antrenorul echipei, Cristi Mănăilă.


ICE MAGIC Buzău: Uruc - Grigore (căpitan), Mihalache, Constantin, Ionaşcu, Radu, Mihalcea, Vasilache, I. Masgras, A. Masgras, Potîrniche, Preda.

Situaţia în clasament în acest moment în grupa A este următoarea:
1. CS Dunărea Galaţi ................ 36 p
2. CS Star Bucureşti ..................35 p
3. CS Olimpia Ploieşti ............... 30 p
4 CSH Ice Magic Buzău ........... 10 p
5 CS Octavius Bucureşti ........... 6 p
Etapa următoare, şi ultima din această fază a jocurilor este programată, peste două săptămâni, 5-7 ianuarie, pe patinoarul Mihai Flamaropol din Bucureşti.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite