Buzău: George Emil Palade, omagiat la Liceul "Hasdeu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Personalitatea singurului român laureat al  Premiului Nobel pentru Medicină, George Emil Palade, a fost omagiată miercuri, în holul Liceului "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din municipiul Buzău.

Cu această ocazie a fost dezvăluită o placă din marmură în memoria savantului George Emil Palade, care a urmat gimnaziul în această şcoală, sub îndrumarea profesorilor buzoieni. La eveniment au participat profesori, elevi, şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

George Emil Palade s-a născut pe 19 noiembrie 1912, la Iaşi, şi a murit pe data de 8 octombrie 2008. Medic şi om de ştiinţă american de origine română, specialist în domeniul biologiei celulare, George Emil Palade este singurul român laureat al Premiului Nobel, distincţie acordată pentru Fiziologie şi Medicină în anul 1974. De asemenea, George Emil Palade a fost premiat în 1986, în Statele Unite, cu Medalia Naţională pentru Ştiinţă, în biologie pentru "descoperiri fundamentale ale unei serii esenţiale de structuri supercomplexe, cu înaltă organizare, prezente în toate celulele vii", inclusiv cele umane.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite