Haos pe trotuare: Aleile pietonale, invadate de maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii parchează unde vor fără nicio teamă. Poliţia Locală nu a putut da nicio amendă dintr-un motiv de tot râsul, nu a a avut chitanţiere. Zona pietonală din centrul municipiului este practic blocată la orele prânzului de sute de maşini care sunt inghesuite de şoferi pe trotuare în lipsa locurilor de parcare.

Mii de pietoni care tranzitează zilnic trotuarele din Buzău se luptă să facă faţă traficului din ce în ce mai aglomerat, care nu le dă linişte nici pe trotuare. Străzile lăturalnice din zona centrală sunt suprapopulate de maşini la orele amiezii iar şoferii şi-au făcut un obicei prost din a parca pe trotuare, fără să ţină cont de semnele de circulaţie care interzic staţionarea şi fără frică de amenzi.


Alte zone în care şoferii îşi urcă mereu maşinile pe aleile pietonale sunt în Bariera Ploieşti, Bulevardul Unirii, între Catedrala Sfântul Sava, sediul CEC şi Bariera Focşani.
Deşi trotuarele sunt pline de maşini, poliţia susţine că îşi face zilnic datoria şi împarte amenzi pe bandă rulantă.


„Sunt zilnic sanctionaţi zeci de şoferi care parchează pe trotuar. Atunci când se constată rea voinţă potrivit regulamentului de aplicare a circulaţiei pe drumurile publice, conducătorii auto primesc pe lângă punctele amendă şi două sau trei puncte de penalizare în funcţie de abaterea comisă. Oricum, este interzisă oprirea şi staţionarea voluntară pe trotuar dacă nu se asigură spaţiu de cel puţin un metru pentru circulaţia pietonilor," a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, comisar Florina Crucianu.


Cei mai afectaţi de lipsa de simţ civic sunt bătrânii, persoanele cu handicap şi părinţii care ies la plimbare cu copiii, care se plâng că sunt expuşi accidentelor.


" Să fim serioşi, nimeni nu mai respect ă legea şi nimeni nu se mai teme de amenzi. Am ajuns să-mi fie frică să-mi plimb nepotul prin centru pentru că dă maşina peste noi chiar şi pe trotuar. Este revoltător", a spus Marin Gheorghe , un pensionar de 65 de ani din Buzău.

Poliţia Locală este o altă instituţie care poate veni în ajutorul colegilor de la Serviciul Rutier şi îi poate deranja cu amenzi pe proprietarii maşinilor lăsate aiurea. Asta doar în teorie, pentru că în practică agenţii locali nu pot face acest lucru.


"Până acum nu am intrat în posesia chitanţierelor şi nu putem da amenzi. Sigur că sunt mulţi şoferi care profit de această pauză în activitatea noastră. Până la data de 1 aprilie, facem patrule mixte cu poliţia ca să ne insuşim pe deplin legislaţia. De luna viitoare, situaţia se va schimba", a declarat Ştefan Tănăsescu, şeful Poliţiei Locale din Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite