HCM Buzău, egal de infarct împotriva Zalăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetele de la HCM Buzău au luptat până în ultima secundă a meciului
Fetele de la HCM Buzău au luptat până în ultima secundă a meciului

Cei aproximativ o mie de spectatori care şi-au răpit din odihna de duminică pentru a asista la meciul de handbal feminin, dintre HCM Buzău şi HC Zalău, desfăşurat în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi" nu au avut ce regreta. Partida, desfăşurată în cadrul etapei a 18-a, a Ligii Naţionale, era importantă pentru ambele combatante, dar cu obiective diferite. Pe de o parte, buzoiencele sperau într-o victorie pentru a sta departe de zon

Cele două formaţii au început partida cu garda deschisă, echilibrul pe tabela de marcaj păstrându-se până în minutul 15, la scorul de 7-7.

Din acel moment, sub presiunea lui Gheorghe Tadici, care chiar dacă a primit cartonaşul galben în minutul 10 şi două minute de eliminare în minutul 22, brigada de arbitri a împins echipa oaspete de la spate, acest lucru reflectându-se şi pe tabela de marcaj care arăta un avantaj clar după primele 30 de minute, scor 12-15.


Nici la reluare elevele lui Romeo Ilie nu dădeau impresia că vor reveni în joc, în minutul 32 avantajul sălăjencelor mărindu-se la cinci goluri, scor 12-17.


Cu un public incendiar de partea lor, Goran şi Compania au început cursa de recuperare, fapt coroborat şi cu căderea psihică a adversarelor, în ciuda arbitrajului favorabil acestora.

Momentul psihologic poate fi considerat cel în care, în minutul 51, Alina Iordache parează o lovitură de la 7 metri, iar pe contraatac Dana Branişte restabileşte egalitatea pe tabela de marcaj, scor 22-22. Finalul este de-a dreptul halucinant, publicul spectator urmărind ultimele zece minute în picioare.

HCM Buzău are victoria în mână, însă Rusu ratează desprinderea la 3 goluri cu trei minute înainte de final. Zalăul înscrie golul egalizator, 26-26, iar Alina Branişte este trimisă pe bancă de arbitri. Buzoiencele atacă în inferioritate numerică, iar Daniela Branişte îşi asumă responsabilitatea aruncării, trimiţând mingea în bară, cu mai puţin de 5 de secunde înainte de final.


Altfel spus, un rezuzltat de egalitate şi un punct important pentru HCM Buzău, care a avut tăria şi forţa să revină în joc şi să fie chiar aproape de a câştiga toate punctele, în faţa unui adversar puternic cu un cuvânt greu de spus în acest campionat.


Pentru buzoience urmează o partidă „capitală", la Bucureşti cu ceferistele de la Rapid, un derby al suferinţei, de care Romeo Ilie se teme nu atât de valoarea adversarelor cât mai ales de arbitarj.


HCM BUZĂU: Alina Iordache, Paula Aba - Ancuţa Lipan (6), Lăcrămioara Roşu, Alina Branişte-Horjea (4), Florentina Chelaru, Ramona Geană (4), Nicoleta Rusu (6), Oana Cârstea, Andra Paraschiv, Ionela Goran (5), Bianca Oneţiu, Ana Maria Boica şi Daniela Branişte (1);


Antrenor: Romeo Ilie

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite