FOTOGALERIE Cartierul ghenă: gunoiul a 7.000 de buzoieni, neridicat din ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza restanţelor la plata gunoiului menajer, peste 7 de mii de locatari de la 10 asociaţii din municipiul Buzău se luptă de mai bine de o lună cu mormanele de gunoaie care au ajuns să invadeze până şi trotuarele din jurul blocurilor.

FOTOGALERIE AICI

Oamenii recunosc că au ajuns în această situaţie după ce luni la rândul asociaţiile de locatari din care fac parte au întârziat plăţile către compania de salubritate .


Un exemplu elocvent îl reprezintă blocurile A14 şi A15 situate la capătul străzii Transilvaniei unde serviciul de salubritate a fost sistat încă de la sfârşitul lunii ianuarie.


Locatarii de aici îi acuză pe proprietarii de la casele de pe strada Transilvaniei că au mutat gunoiul şi în stradă, după ce şi-au făcut un obicei de a arunca tot felul de deşeuri pe această platformă .


„Eu recunosc că mai sunt şi locatari care nu au plătit la RER, dar gunoiul de aici nu este tot al nostru. Ne-am plâns la asociaţie dar ne-au spus că nu au nicio putere pentru că avem datornici în bloc. Este groaznic pentru că stau la parter şi mirosul de gunoi îmi intra în casă" , se plânge Marian Crăciun de 49 de ani, locatar.


Reprezentanţii societăţii de salubrizare se scuză pentru pentru situaţia creată, dar se plâng la rândul lor că, din cauza datornicilor, au ajuns in postura de a nu mai poată achita motorina şi salariile angajaţilor.


Directorul SC RER Ecologic Sevice Buzău Liviu Mocanu spune că în prezent se confruntă cu o situaţie alarmantă la 27 de asociaţii de locatari din municipiu. „10 asociaţii dintre acestea au de achitat datorii de câteva miliarde de lei vechi la plata gunoiului. Societatea noastră a angajat linii de credit la banci ca să putem menţine activitatea. La aceste împrumuturi plătim dobânzi de sute de milioane de lei vechi pe lună iar până acum nu le-am facturat penalităţi datornicilor", ne- a declarat spus Liviu Mocanu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite