Gropile din asfalt ucid oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambulanţele au fost distruse în gropi
Ambulanţele au fost distruse în gropi

Craterele care s-au format în străzile din Buzău şi care enervează la culme şoferii au pus pe butuci şi trei dintre salvările Staţiei de Ambulanţă. Costurile de reparaţie sunt imense iar personalul medical abia dacă mai are cu ce să ajungă la solicitări.

Când este vorba despre salvarea unei vieţi, câteva minute, sau chiar secunde, cât îţi ia să ocoleşti o groapă, sunt vitale. Conştienţi de acest lucru, şoferii ambulanţelor fac tot posibilul să ajungă cât mai repede la oamenii aflaţi în suferinţă.

De când au apărut gropile în asfalt, însă ei sunt nevoiţi să ocolească şi obstacolele de pe străzi. Chiar şi aşa, trei dintre ambulanţe au fost trase pe dreapta după ce sistemul de direcţie, cardanul, planetarele, bucşele şi pivoţii au fost distruse în gropi.

"Din cauza gropilor din asfalt ambulanţele noastre au început să zdrăngăne precum căruţele. Două le avem deja în service iar una urmează să o băgăm. Astea trei nu mai merg deloc, iar celelalte sunt şi ele pe cale să se ducă", ne-a declarat Ionuţ Stoicescu, asistent la Ambulanţa Buzău.

Costurile pentru reparaţia ambulanţelor sunt foarte mari şi sunt suportate de către Staţia de Ambulanţă.

În aceste condiţii timpul în care ambulanţele ajung la solicitări creşte, ca să nu mai vorbim că până ajunge bolnavul la spital prin toate gropile, starea sa se poate înrăutăţi.

"Noi transportăm oameni cu probleme, cu afecţiuni şi leziuni grave. Pe lângă problemele lor, dacă îi mai ducem şi prin gropi, vă daţi seama că starea lor se agravează", ne-a declarat Maria Stanciu, asistentă şefă la Ambulanţă.

Până vor fi reparate maşinile stricate, personalul medical se va deplasa cu maşinile vechi din parcul auto care încă mai funcţionează.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite