Gropile Buzăului: Strada Orizontului, refuzată de taximetrişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgiana Drăgoi îşi cară singură butelia după refuzul taximetriştilor
Georgiana Drăgoi îşi cară singură butelia după refuzul taximetriştilor

Această arteră este asfaltată doar pe jumătate din lungimea sa, numai până la intersecţia cu strada Constituţiei. Strada Orizontului nu a mai fost deloc asfaltată în ultimii 20 de ani, iar locuitorii din această zonă se plâng că nici taxiurile nu mai vor să vină până la casele lor.

O adevărată aventură. Aşa descriu şoferii o cursă cu maşina pe strada Orizontului cunoscută pentru gropile adânci şi noroaie. Aspectul devine şi mai dezolant odată cu sosirea sezonului rece când gropile sunt pline de apă  şi noroi, nu le mai vezi, iar intrarea cu maşina pe această arteră devine un pericol.
Locuitorii sunt foarte revoltaţi de aspectul străzii, mai ales că cealaltă jumătate este asfaltată. „Pe timpul lui Ceauşescu am văzut asfalt pe strada asta, dar nimic de atunci. Este o nenorocire când plouă, sunt numai gropi, canalizările se înfundă. Iar copiii când pleacă la şcoală trebuie să se încalţe cu cizme până ajung la asfalt şi apoi se schimbă ca să fie şi ei curaţi", ne-a spus Victor Manole, un locuitor de pe strada Orizontului în vârstă de 56 de ani.

Taxiurile refuză cursele în această zonă


Locuitorii se tem că în curând nici ambulanţele nu vor mai veni să le acorde ajutor în cazul urgenţelor medicale. Ei se plâng că se lovesc din ce în ce mai des de refuzul taximetriştilor de a efectua curse pe strada lor.

„Îmi spun că nu merg pe Orizontului, că îşi rup maşinile, că sunt gropi, iar dacă mai găsim câte unul, ne lasă acolo la asfalt, adică ne lasă în drum. Până şi ambulanţele vin greu aici", spune Georgiana Drăgoi, o buzoiancă de 32 de ani.

Oamenii care trăiesc pe această stradă de-o viaţă spun că nu au mai văzut asfalt pe Orizontului din copilărie şi că au condiţii ca la ţară chiar dacă locuiesc în oraş. „Eu stau aici de 30 de ani, de când eram copil şi atunci nu ne murdăream şi ne prăfuiam ca acum, că aveam asfalt. Copiii mei nu ştiu cum arată strada asta asfaltată. În afara faptului că avem canalizare, parcă am fi tot la ţară, dar şi ea se înfundă când plouă din cauza pământului care se scurge", a adăugat Victor Manole.

Asfaltarea, poate la anul

Reprezentanţii Primăriei afirmă că începând din primăvara anului viitor va începe un amplu program de reabilitare a 100 de străzi din oraş, prioritare fiind cele care acum nu sunt asflatate. Astfel, este foarte posibil ca strada Orizontului să fie inclusă în acest program. „Anul viitor, în primăvară, Primăria Buzău va demara un program de asfaltare care va cuprinde peste 100 de străzi. Acesta se derulează pe o perioadă de patru ani şi ca prioritate avem străzile neasfaltate, apoi cele deteriorate. Costurile programului de asfaltare se ridică la 16.000.000 de euro. Acum ne pregătim pentru licitaţie", ne-a declarat Gabriel Baltă, directorul tehnic la Primăriei Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite