Greva profesorilor şi programul Rabla - temele zilei în presa locală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei
Revista presei

S-au epuizat tichetele pentru programul Rabla – este vestea pe care presa locală o dă în ediţiile de astăzi. Ziarele buzoiene mai scriu şi despre protestul profesorilor din Sindicatul Învăţământului Preuniversitar, programată pentru intervalul orar cuprins între 11 – 13.

La Buzău s-au epuizat voucherele

Ieri a fost ultima zi în care buzoienii au avut şansa să scape de rable. Încă de la primele ore ale dimineţii, la poarta REMAT-ului s-au format cozi, după ce mai multe unităţi din ţară anunţau primirea unui număr din ce în ce mai mic de vouchere. Zvonul s-a concretizat puţin după ora 10.00, atunci când oficial agentul economic anunţa finalul programului de reînnoire a parcului auto, cu speranţa că Ministerul Mediului va suplimenta numărul de vouchere. (Viaţa Buzăului)

S-a deschis primul cabinet de alergologie din judeţ

Buzoienii afectaţi de alergii nu mai sunt nevoiţi să apeleze, pentru consultaţii şi tratament, la serviciile cabinetelor de specialitate din alte judeţe, aceasta pentru că, începând cu 1 februarie, în cadrul ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă funcţionează un cabinet medical pe specialitatea Alergologie şi Imunologie Clinică. În cadrul acestui cabinet se pot efectua, conform medicului specialist Simona Băjenaru, teste cutanate alergologice prick la alergene de mediu şi alergene alimentare, teste cutanate patch la alergene de contact, pentru eczema alergică de contact la diferite substanţe, de la produse cosmetice, metale şi medicamente, până la substanţe chimice din diferite medii profesionale, anumite testări la medicamente, şi, nu în ultimul rând, depistarea şi monitorizarea astmului bronşic. (Viaţa Buzăului)

Ţeapă "Sapard" la Zărneşti, sub pretextul unui Centru de Agrement

Escroc de clasă, un gălăţean urmărit de procurorii DNA prin toată ţara a reuşit să dea o lovitură şi cu "fonduri Sapard pentru realizarea unui Complex de Agrement în comuna buzoiană Zărneşti", promiţând că va face intervenţii în acest sens pe lângă conducerea centrală a Agenţiei specializată în acordarea de "euroi" comunitari nerambursabili. În realitate, după cum ne-a declarat primarul Alexandru Lazăr, investiţia se adresa reabilitării fostului Complex de Sere şi Solarii de pe raza comunei buzoiene, preluat de un întreprinzător particular, însă "scamatoria" cu fondurile s-a derulat doar din vorbe, la o bere, fără implicarea autorităţilor locale. (Viaţa Buzăului)

Sucursala buzoiana a Rematholding a epuizat tichetele pentru programul Rabla

Cel mai mare colector de  rable din Buzau, societatea Rematholding a epuizat ieri la pranz  ultimele vouchere pentru rablele aduse la casat . Timp de aproape o luna buzoienii au adus la casat, la centrul Remat din cartierul Simileasca 500 de autoturisme in schimbul carora au primit cite un voucher in valoare de 3800 lei. (Jurnaluldebuzau.ro)

Profesorii intrerup astazi activitatea pentru doua ore

Profesorii buzoieni se vor afla astazi intr-o greva de avertisment pe durata a doua ore intre 11.00 si 13.00. In intervalul orar amintit profesorii vor intra la ore insa se vor ocupa doar de supravegheatul elevilor. (Jurnaluldebuzau.ro)

Primăria Buzău dă startul  „Curăţeniei de Primăvară”

În perioada 15 martie  - 30 aprilie 2010, pe raza municipiului Buzău se va derula Curăţenia de primăvară. Este pentru prima dată după mulţi ani când acest program nu este legat de sărbătorile pascale, asta în condiţiile în care Paştele se sărbătoreşte în data de 4 aprilie. „Până la data de 15 martie, încercăm să aducem la normal drumurile, trotuarele şi spaţiile verzi, având în vedere degradarea care s-a produs în perioada iernii”, a declarat primarul Constantin Boşcodeală. (Săptămânalul Amprenta)

Trasee mai lungi pentru liniile 2 şi 3

Consiliile locale Buzău şi Mărăcineni au constituit o asociaţie de dezvoltare intercomunitară, special pentru derularea unui proiect de extindere a liniilor de transport public urban. Astfel, din luna martie, autobuzele 2 şi 3 ale societăţii Transbus vor avea trasee mai lungi, care vor acoperi zone în care locuiesc foarte mulţi navetişti. (Săptămânalul Amprenta)


Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite