Greva dascălilor a păgubit firmele care distribuie „Cornul şi laptele”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de trei săptămâni, cât a durat protestul profesorilor, fabricile de lactate şi panificaţie care asigură suplimentul de hrană al elevilor şi-au redus producţia, din cauza şcolilor închise.

Consiliul Judeţean Buzău a desemnat prin licitaţie publică să răspundă de programul „Cornul şi laptele” firma Boromir Prod, pentru panificaţie, iar pentru iaurt şi brânză topită, societăţile Comecial Saramis din comuna Gherăseni şi Meridian Agroind, Râmnicu Sărat. Conform contractului care se actualizează în fiecare an, cele trei firme distribuie în şcoli produsele alimentare iar la sfârşitul lunii primesc deconturile în baza documentelor justificative.

Protestul profesorilor le-a dat calculele peste cap distribuitorilor de corn şi lapte, care s-au văzut nevoiţi să reducă temporar activitatea.
„Din păcate nu ne-a anunţat nimeni că urmează un protest iar noi am continuat să producem. În prima zi de protest am apucat să facem distribuţia însă maşinile s-au întors cu multe produse nelivrate. Apoi a trebuit să reducem din producţie şi să distribuim lactate numai în şcolile care au funcţionat. Am cheltuit deja nişte bani pe ambalaje, etichete, care vor rămâne nefolosite”, declară Florin Spânu, adminsitrator la Comercial Saramis, din Gherăseni.

Situaţie în coadă de peşte

Potrivit administratorului de la Saramis, toţi responsabilii ridică din umeri atunci când sunt întrebaţi cum se va recupera prejudiciul. „Este o problemă care trebuie discutată între aceste firme, directori de şcoli şi Consiliul Judeţean”, spune Florina Stoian, inspectorul şcolar general din IŞJ Buzău.

„Devine din ce în ce mai dezavantajos acest contract, fiindcă ba depinzi de vremea de afară, când nu s-a învăţat din cauza zăpezii, ba de grevele din învăţământ. Din acest motiv, firme mari, ca Danone sau altele, nu apar în programul cornul şi laptele”, spune Florin Spânu, administratorul de la Comercial Saramis.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean, cei care gestionează fondurile în programul „Cornul şi laptele”, nu le dau o veste prea bună distribuitorilor. „La sfârşit de lună o să le verific avizele şi facturile, şi vor primi bani pe cât au distribuit. Directorii din şcolile în care nu s-a învăţat ar puta să găsească o soluţie şi să ceară suplimentar cornul şi laptele, în zilele în care se face recuperarea orelor pierdute”, a declarat Mirela Oprea, de la Consiliul Judeţean.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite