Gloria Buzău somată de FRF să achite litigiile pentru a fi programată în campionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Tulpan şi Florin Prunea
Dan Tulpan şi Florin Prunea

Gloria Buzău riscă să nu fie programată pentru a doua oară în acest campionat şi implicit să fie retrogradată din cauza datoriilor pe care le are la mai mulţi fotbalişti ce au evoluat în Crâng. Culmea ar fi şi a doua neprogramare în faţa echipei din Botoşani, aşa cum s-a întâmplat şi în prima etapă a turului de campionat.

Pentru a nu risca neprogramarea conducerea „roş-albaştrilor" ar avea nevoie urgentă de aproximativ două miliarde de lei vechi, o sumă nu prea pretenţioasă, dar greu de strâns. Echipa din Crâng a avut de plătit astfel poliţele lăsate de patronul Costel Bucur care nu a plătiti nici jucătorii dar nici datoriile către stat.

Managementul defectuos a provocat astfel o criză fără precedent la Gloria, care, dacă nu se va găsi o soluţie urgentă, riscă să dispară după harta fotbalului românesc.

„Suntem într-o situaţie fără precedent. În loc să ne preocupe cu ce îi plătim pe jucătorii actuali noi trebuie să stingem mai întâi litigiile cu foştii jucători, din perioada aflată sub comanda şlui Bucur. Vă daţi seama ce contracte au avut jucătorii şi cât de bine i-a plătit domnul Bucur dacă şi acum mai avem de achitat, după îndelungi negocieri şi presaţi de criză, peste două miliarde de lei vechi.

Vă daţi seama ce contract i-a oferit domnul Bucur lui Abdelaziz Tafer, care se distrează prin Franţa refuzând să vină la Buzău chiar dacă are contract până în 2011, şi a obţinut o hotărâre de la FIFA prin care suntem obligaţi să îi dăm 51 de mii de euro? În loc să umblu după sponsori, să urmăresc şi eu un meci amical, un antrenament al echipei, stau în birou şi primesc faxuri cu plângeri ale jucătorilor la federaţie", a declarat pentru Adevărul de Seară, Dan Tulpan, directorul sportiv al Gloriei Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite