Gloria Buzău începe astăzi campionatul cu 12 jucători noi în lot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formaţia buzoiană ia startul în Liga a II-a cu un lot a cărui componenţă este schimbată radical faţă de sezonul trecut. Antrenorul Mihai Ciobanu este nevoit să o ia de la capăt cu formarea unei echipe competitive, după ce a pierdut opt dintre jucătorii de bază din campionatul precedent.

În urmă cu un an, FC Gloria Buzău începea campionatul ligii secunde într-o situaţie critică. La prima deplasare, un meci la Galaţi contra celor de la FCM Dunărea, nici măcar nu au fost de ajuns jucători pentru a se face cele trei schimbări pentru că în lot erau în total numai 14 jucători.

FC Snagov - Gloria Buzău, vineri, ora 18.00

În cele din urmă, antrenorul Mihai Ciobanu a scos-o la capăt şi s-a reuşit o clasare onorabilă, la mijlocul clasamentului, însă acum situaţia se repetă.
Din nou, startul campionatului găseşte echipa buzoiană fără un lot competitiv, aşteptându-se transferuri chiar şi după primul meci, programat astăzi în deplasare cu FC Snagov.„Până pe 1 septembrie, când se termină perioada de transferuri, aştept să mai completăm lotul. Ne mai trebuie un fundaş central, doi mijlocaşi şi un atacant. Dacă nu reuşim aceste achiziţii, viitorul se prezintă în culori sumbre”, a declarat antrenorul Mihai Ciobanu.

Tehnicianul nu are partea de continuitate la nivelul lotului de jucători, pierzând în această pauză competiţională nu mai puţin de opt dintre titularii din finalul stagiunii trecute, adică aproape o echipă întreagă. De la Gloria au plecat în această vară, printre alţii, Budur, Filip, M. Călin, Otvos, Ungureanu, Quimet, Ursu şi Semeghin.
Lotul înaintea primei etapei este format acum din: portari - Sârbu, Zdrâncă (venit de la Farul) şi Coman; jucători de câmp – C. Puşcă, Berceanu, M. Puşcă, Horovei, Boboc, Spătaru, Câmpeanu (ultimii trei veniţi de la Unirea Alba Iulia), Poteraşu, Manea, Jercălău şi Mocanu (toţi patru promovaţi dintre cei care tocmai au terminat junioratul la Gloria), Roşca, Moise şi Bobe (toţi trei încă juniori).

Lor li se adaugă doi dintre cei trei fotbalişti spanioli veniţi în probe în această vară de la echipa a doua a celor de la Villareal, Munoz şi Zambudio.„Obiectivul este în funcţie de posibilităţile financiare. Încercăm o clasare la mijlocul clasamentului, nu avem forţă să tragem mai sus. Situaţia de criză se simte mai la toate echipele, dar nu mă dau deoparte la greu. Anul trecut a fost la fel, toţi spuneau la început că suntem praf şi pulbre, condamnaţi să retrogradăm în C şi uite că nu a fost deloc aşa. Sper să reuşim cel puţin să repetăm parcursul din campionatul trecut”, a declarat antrenorul Mihai Ciobanu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite