Ghid de conduită al utilizatorului de Facebook, pregătit la Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Peste 40 de tineri din opt țări europene vor lucra la Buzău, timp de o săptămână, la elaborarea un ghid de conduită dedicat utilizatorilor de rețele de socializare, menit să-i ferească pe aceștia de anumite riscuri. Tabăra de lucru intitulată ”Safebook for Facebook” este inițiată de Asociația Hair Redivivus Buzău și finanțată de Uniunea Europeană.

Activitățile se desfășoară la Pensiunea Casa cu Tei, din stațiunea Sărata Monteoru, și reunesc 45 de tineri și lideri de tineret din opt țări: Estonia, Italia,Letonia, Lituania, Portugalia, Slovacia, Spania și România.

Scopul proiectului este reprezentat de realizarea unei campanii de conștientizare a tinerilor europeni asupra pericolului folosirii neglijente și iresponsabile a rețelelor sociale de pe internet și promovarea unor instrumente pentru utilizarea acestor rețele în scopul întăririi cooperării între tineri și structurile de tineret.

Începțnd de vineri, pe parcursul a șapte zile de lucru , vor avea loc activități specifice educației nonformale, respectiv jocuri, prezentări, ateliere de lucru, seri interculturale și vizite culturale.

În cadrul proiectului se vor realiza  un ghid de conduită în cadrul rețelelor sociale de pe internet, o campanie vizuală constând în realizarea unui videoclip și a unor materiale tipărite pentru conștientizarea tinerilor asupra importanței unui comportament responsabil în cadrul rețelelor sociale și o serie de scenete de teatru având ca subiect cazurile de violență electronică.

Asociația Hair Redivivus este o structură de tineret care organizează și susține proiecte de și pentru tineret și inițiative locale ale tinerilor. Asociatia desfășoară săptămânal activități de educație nonformală cu grupuri de tineri.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite