Gerul a uscat buzunarele buzoienilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facturile la încălzire vor fi mai mari
Facturile la încălzire vor fi mai mari

Buzoienii care se bucură de căldura din apartamente în timp ce termometrele de afară arată temperaturi negative vor scoate din buzunar mai mulţi bani pentru încălzire. Odată cu gerul de afară a crescut şi consumul de energie termică, ceea ce duce la costuri mai mari.

Dacă unora li s-a părut că luna trecută au cheltuit mult pentru întreţinere, luna aceasta buzoienii trebuie să se aştepte la sume mai mari. „Este normal că facturile să fie mai mari pentru că şi consumul este mai mare din cauza gerului. Cred că pentru luna ianuarie se va simţi o majorare de 20- 30 % faţă de decembrie", ne-a declarat Milucă Neamţu, directorul Regiei Autonome Municipale (RAM) Buzău.

Cel mai greu vor suporta cheltuielile locatarii din blocurile neizolate termic şi care pierd foarte multă căldură. Aceştia nu au nici căldură suficientă pentru că se pierde şi vor plăti şi facturi mai mari.

„Caloriferele frig, dar e blocul vechi şi simt că nu este suficient de cald în casă. Mă aştept la o factură mai mare la căldură, dar am şi ceva subvenţie pentru că am o pensie mică", ne-a spus Maria Gheorghe, de 64 de ani. În acest an peste 6.500 de buzoieni beneficiază de subvenţii la încălzirea cu energie termică.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite