Georgian Şerbănoiu, poliţistul pasionat de muzică şi sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Face parte din serviciul de intervenţie rapidă al Poliţiei Locale, a fost chitarist în multe trupe şi a fost vicecampion naţional la radiogoniometrie.

Geo Şerbănoiu a început să cânte fără să-l înveţe nimeni, spunând că a furat o parte din tainele chitării de la cunoscuţi pe care îi auzea şi vedea cântând.

"Când am împlinit zece ani, am primit cadou de la tatăl meu o chitară şi pot să spun că am furat de la unul, de la altul şi am reuşit să învăţ. Când am primit chitara nu ajungeam cu degetele să iau acordul, trăgeam de degete ca să le lungesc, atât de mult mi-a plăcut şi îmi doream să învăţ. În cadru organizat am început să cânt la 16-17 ani", îşi aminteşte Geo Şerbănoiu primul său contact cu muzica.

O dată cu trecerea anilor a început să studieze muzica şi chiar a ajuns să cânte în trupe cunoscute şi apreciate în Buzău şi nu numai.

"De-a lungul timpului am cântat în diferite formaţii, ultima fiind Fabrica de Muzică. De obicei eu cânt muzică uşoară, mai rar abordez melodii din muzica populară. În muzica uşoară românească sunt foarte multe melodii care îmi plac, nu aş putea să aleg una despre care să spun că este preferata mea. Muzica îmi dă o stare extraordinară, mă destine, mă relaxează", spune Geo Şerbănoiu.

Sport a început să practice tot din copilărie. A început cu aeromodelism, a contiunat cu fotbal, atletism şi radiogoniometrie, la care a ajuns chiar vicecampion naţional.

"Sport am început să practic la 8 ani. Şi aici tot tata a fost cel care m-a îndrumat. După aeromodelism, am început să joc fotbal şi atletism în acelaşi timp. Apoi m-am apucat de radiogoniometrie, la care în anul 1988 am ieşit vicecampion naţional. Radiogoniometria este o formă de radioreperaj prin care se determină direcția față de stația de recepție a unei stații de emisie sau a unui obiect. Am practicat destul de mult acest sport, pentru că mi-a şi plăcut foarte mult", povesteşte Geo Şerbănoiu.

De 17 ani, Geo Şerbănoiu este poliţist în cadrul Direcţiei de Poliţie Locală, iar de trei ani face parte din echipa de intervenţie rapidă, unde spune că i-a prins foarte bine faptul că a făcut sport. De asemnea, spune că în carieră l-a ajutat foarte mult faptul că sportul l-a educat pentru munca în şi pentru echipă.

"După ce m-am angajat, m-am implicat foarte mult în ceea ce făceam. În timp, am ajuns să fac parte din echipa de intervenţie. Faptul că am practicat mai multe sporturi, m-a recomandat pentru acest lucru. La noi, pe primul plan este întotdeauna echipa. Ne confruntăm cu diferite situaţii în care trebuie să ne purtăm de grijă unul altuia şi suntem ca o familie", spune Georgian Şerbănoiu.

Întrebări şi răspunsuri:

Aţi practicat şi sporturi de contact?
Am practicat lupte, judo, box, din toate câte puţin. În copilărie m-am tranferat la o şcoală nouă, cu mulţi copii violenţi care săreau des la bătaie. M-am apucat de sporturi de contact ca să mă pot apăra şi aşa a început să îmi placă.

Cât este de important sportul pentru un copil?
În primul rând este benefic pentru sănătate, apoi te învaţă ce e disciplina şi autocontrolul. Ar trebui să ne facem griji despre faptul că sportul, mai ales în şcoli, nu mai este tratat cu aceeaşi seriozitate ca pe vremea noastră. A început să piardă din ce în ce mai mult teren în faţa calculatorului, iar acest lucru este îngrijorător.

Ce îi place
Imi place frumuseţea interioară a semenilor. E drept, ca să ajungi să vezi această latură a omului, trebuie să stai mai întâi să îl observi. Pot să spun că sunt unul dintre norocoşi, îmi dau seama foarte repede de calitatea unui om.

Ce nu îi place
Nu îmi place minciuna, ipocrizia şi indiferenţa. Nu îmi place munca fizică. Nu îmi place singurătatea, aş putea spune chiar că mă îngrozeşte. Nu îmi plac oamenii violenţi. De asemenea, nu îmi place să nu am ceva de făcut, pentru că nu suport să stau degeaba.

PROFIL
Născut: 12.10.1973 la Buzău
Ocupaţie: Inspector în cadrul Direcţiei de Poliţie Locală
Familie: Divorţat

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite