George Cătălin Uţă a moştenit talentul muzical de la Doru Stelian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi are numai 10 ani, a cunoscut deja succesul în lumea muzicii şi mărturiseşte că vrea să-i calce pe urme unchiului său, cunoscutul cântăreţ Doru Stelian.

George Cătălin Uţă a crescut cu şi pentru muzică. De când s-a născut, mama îi cânta, în loc de cântece de leagăn, melodiile cântăreţului Doru Stelian, unchiul băiatului din partea tatălui. Odată cu trecerea anilor, copilul a început să fredoneze prin casă melodiile pe care le auzise de sute de ori.

"Învăţasem cântecele pe care mi le fredona mama şi pe la patru ani am început să le cânt şi eu. Mama a fost prima care a observat că am voce. Apoi, pe la cinci ani mă duceam cu fratele meu la repetiţii la Liceul de Artă şi doamna profesoară de pian, Veronica Roşioru, a observant că am talent şi a început să mă pregătească şi pe mine", îşi aminteşte băiatul.


Când a venit vremea să fie înscris la şcoală, copilul şi-a convins părinţii să îl lase să urmeze clasa de pian de la Liceul de Artă şi a continuat să studieze. A fost cooptat în trupa "Ceata lui Constantin" împreună cu care, anul trecut, a susţinut un recital la Mamaia Copiilor.

"Mai urcasem pe scenă, dar la Mamaia Copiilor a fost cel mai frumos. Îmi am intesc că am cântat melodia "Roata", iar publicul era în picioare", ne-a povestit George.

Tot din anul 2009, George este unul din cei trei componenţi ai trupei de musică etno, Muguri, o miniatură a formaţiei Nemuritorii. Împreună cu ceilalţi doi colegi a urcat pe scenă în nenumărate spectacole iar cea mai mare satisfacţie a lor este aprecierea publicului.

"Este un sentiment extraordinar în momentul în care vezi oamenii cum cântă odată cu tine, că melodiile sunt cunoscute şi oamenilor le sunt pe plac", ne-a mărturisit micuţul cântăreţ.


Care sunt cântăreţii tăi preferaţi?
Îmi plac mai multe stiluri de muzică, dar cel etno mă face să mă simt bine, să mă exprim mai uşor şi îmi dă o satisfacţie totală. Dintre cântăreţi o admir pe doamna Mioara Velicu, pe Gelu Voicu, pe Petrică Mâţu Stoian, şi nu numai.


Cum se împacă muzica cu şcoala?
Până acum nu am avut probleme. Mereu am reuşit să le fac pe amândouă. Iubesc muzica dar sunt conştient că şi şcoala este foarte importantă şi nu vreau să o neglijez. Îmi mai fac timp şi de altele, în general când am timp îmi place să mă joc fotbal cu prietenii sau să ne plimbăm.

Profil
Născut: 10 octombrie 2000, Buzău
Familie: Un frate mai mare
Ocupaţie: Elev în clasa a IV-a - Liceul de Artă

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite