Geanina Punkosti a învăţat să coasă de la bunica iar acum îmbracă vedete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Geanina îmoreună cu Crina Matei, imaginea casei de modă
Geanina îmoreună cu Crina Matei, imaginea casei de modă

Andreea Bănică, Loredana, Veveriţele lui Măruţă, sunt doar câteva dintre vedetele care au apelat la Geanina să le creeze ţinute pentru spectacole. Geanina a fost fascinată de mică de tot ceea ce însemna modă şi artă. Cea care i-a pus pentru prima dată acul şi foarfeca în mână a fost bunica maternă la care a crescut de la doi ani.

Aceasta era o croitoreasă destoincă la serviciile căreia apelau toate femeile din comuna Bălăceanu.

Geanina a învăţat să coasă în casa bunicii iar la 13 ani şi-a făcut singură prima fustă.

"Am adunat din atelierul bunicii eşantioane de material, le-am cusut unul de altul şi mi-am făcut prima fustă. Mi-o amintesc şi acum cu mare drag pentru că mă opreu ţigăncile pe stradă să mă întrebe de unde am cumpărat-o", povesteşte amuzată Geanina.

În clasa a VIII a început să câştige proprii bani din croitorie. Le lucra fuste, bluze, cămăşi şi pantaloni prietenelor şi colegelor.

În clasa a IX-a începuse să lucreze haine pe care le băga în magazine la vânzare iar doi ani mai târziu vroia să renunţe la şcoală şi să se apuce serios de croitorie.

"Eram prin clasa a XI-a când i-am spus mamei că vreau să mă las de şcoală ca să mă apuc serios de croitorie. Era tot ce îmi doream să fac. Mama m-a certat foarte tare şi mi-a explicat că înainte de toate trebuie să am şcoala terminată şi mi-am terminat liceul până la urmă", ne-a declarat Geanina.

A terminat liceul şi a dat admitere la Academia de Inventică şi Design din Bucureşti unde a fost admisă cu brio.

Geanina a continuat să lucreze şi avea deja foarte multe cliente atrase de ideile fetei dar şi de faptul că lucra din pasiune şi punea mult suflet în ceea ce făcea. În anul 1998 a terminat facultatea şi, pentru că nu mai făcea faţă comenzilor a trebuit să îşi deschidă o firmă pentru a putea face angajări. Aşa s-a născut R&G Silk Touch, unde au fost angajate şase fete, fiecare dintre ele având propriul talent.

"În primul rând noi nu suntem şefă şi angajate. Noi suntem toate pe aceeaşi poziţie şi muncim ca să putem face treabă bună. În al doilea rând, suntem adevărate artiste: una coase manual, una pictează, alta croieşte. Suntem un colectiv şi ne completăm reciproc. Îsta cred că este secretul reuşitei nostre", ne-a declarat Geanian Punkoşti.

De-a lungul timpului, echipa Geaninei a început să facă haine pentru un magazin din Viena şi să creeze ţinute pentru vedete. Loredana, Andreea Bănică, Silvia de la Vegas, Daniel Robu şi Veveriţele lui Măruţă sunt doar o parte dintre vedetele care au apelat la serviciile Geaninei.

Actriţa Crina Matei şi-a regăsit stilul în ţinutele tinerei creatoare şi chiar a acceptat să fie imaginea casei de modă. De curând, Geanina a deschis un magazin acasă, în Buzău, pentru femeile şi bărbaţii care îşi doresc să cumpere creaţii unicat.


Întrebări şi răspunsuri:


Ce fel de haine faci şi care este secretul succesului? Fac tot felul de haine, de la cele mai banale şi până la rochii de mireasă şi costume bărbăteşti iar preţurile variază de la 500 de lei şi până la 1000 de euro. Secretul este faptul că noi punem întotdeauna calitatea înainte cantităţii. Iar faptul că facem unicate cred că înseamnă foarte mult mai ales pentru femei.


Ai putea să faci altceva? Cum se împacă viaţa de familie cu munca? Nu, cu siguranţă nu aş putea face altceva în afara de ceea ce fac. Eu m-am dedicate cu totul muncii mele şi ceea ce fac fac cu pasiune. Soţul meu mă susţine în ceea ce fac dar nu s-a băgat niciodată.


Ce îi place: Îmi place seriozitatea, îmi place să stau cu copilul meu şi ador ploaia. Îmi place o prăjitură bună, îmi place să râd şi să stau cu prietenii. Deşi pare ciudat, iubesc întunericul dinaintea începerii unui spectacol. Mai îmi place mult să gătesc, deşi nu prea am timp.


Ce nu îi place: Urăsc neseriozitatea şi minciuna. Nu îmi plac oamenii răi şi nu îmi place să mă cert. Urăsc să mă trezesc dimineaţa, chiar dacă în fiecare yi sunt în picioare la ora 7.00. Nu îmi place deloc să conduc şi cred chiar că nu o să pot face niciodată treaba asta, deşi văd că este necesar.


Profil:


Născută la data de 01.03.1974 la Buzău


Familie: Căsătorită, un băiat de 6 ani, Rareş Ştefan


Ocupaţie: Designer vestimentar

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite