Găştile de cartier buzoiene sfidează poliţiştii şi populaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt zone din oraş unde locatarii sunt terorizaţi de grupuri de huligani şi se feresc să mai intre în casă după lăsarea serii. Una dintre astfel de găşti o ţine tot într-o petrecere sub ferestrele locatarilor din cartierul Micro 14. Oamenii au cerut sprijinul Poliţiei, dar cheful a continuat imediat după plecare agenţilor.

Peste 20 de golănaşi plini de tupeu îi terorizează seară de seară pe locuitorii cartierului Micro 14. Indivizii sunt în marea lor majoritate trecuţi de vârsta majoratului, dar asta nu-i împiedică să se comporte ca nişte adolescenţi teribilişti. De la începutul verii, se strâng în faţa blocului 41, unde şi-au încropit o adevărată bodegă.

Sub influenţa pet-urilor de bere golite una după alta, tinerii ajung la înjurături în gura mare ori se ceartă între ei. O ţin aşa de seara până dincolo de miezul nopţii, totul sub ferestrele locatarilor din bloc.


Doar certaţi părinteşte de poliţist


Locuitorii sunt disperaţi, temându-se să mai iasă din casă după ce se întunecă. Sunt şi revoltaţi că au cerut ajutorul poliţiştilor dar fără niciun efect. „Vin la noi la bloc, beau bere şi încep să înjure, să vorbească tare. Mi-e şi frică să le spun ceva, pentru că sunt obraznici şi ne înjură şi pe noi, ar fi în stare să sară şi la bătaie", ne-a declarat Maria Achim, din blocul cu pricina.


Locatarii imobilului asediat de gaşca petrecăreţilor dar şi alţi cetăţeni de la blocurile învecinate au ajuns la exasperare pentru că au realizat că nimeni nu îi poate scăpa de băieţaşii de cartier care le tulbură liniştea în fiecare noapte. „Într-o zi, unul dintre ei m-a văzut şi a înjurat aproape zece minute, apoi şi-a dat pantalonii jos. Am sunat la 112 şi în mai puţin de zece minute a venit o maşină de poliţie. Culmea, poliţistul le-a zis cu blândeţe că sunt ca şi copiii lui şi că nu e bine ce fac, doar atât. Au plecat poliţiştii iar ei au continuat să bea fără nicio problemă", susţine Elena Codescu.

Amenzile nu îi sperie


Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului susţin, totuşi, că organizează frecvent acţiuni care să descurejeze astfel de grupuri. „Recent a fost organizată o acţiune de descurajare a grupurilor de tineri care tulbură liniştea publică. Au fost legitimate 60 de persoane, iar 3 au fost sancţionate contravenţional", ne-a declarat comisar Florina Crucianu, purtător de cuvânt al IPJ Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite