Francezii au investit la Buzău în hale de producţie pentru industria petrochimică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hală de producţie
Hală de producţie

Unul dintre cei mai mari producători mondiali de piese grele pentru industria petrochimică, Beta – Heurtey din Buzău, a inaugurat miercuri două hale de producţie, cele mai moderne din România. Aici se produc componentee pentru rafinării, grele de câteva sute de tone.

Firma din Buzău este unul dintre puţinii fabricanţi la nivel internaţional de cuptoare pentru rafinării, componente uriaşe în care se produc derivatele din petrol. Pentru producerea pieselor voluminoase şi extrem de grele este nevoie de hale pe măsură, dotate cu macarale şi ghilotine de mare putere. În urma unei investiţii din partea acţionarului francez, halele pe care societatea constituită în 2008 le-a „moştenit” de la partea română au fost aduse la standardele menite să îmbunătăţească fluxul de producţie.

„Aproape 10 milioane de euro am investit aici. Avem puncte în toată lumea, Asia, Orientul Mijlociu, America, care au o vechime considerabilă. Punctul de la Buzău, deşi a intrat relativ recent în grupul nostru, a ajuns deja la nivelul de performanţă al celorlalte platforme şi asta datorită priceperii angajaţilor”, a declarat Henri Antoine Dominique, director general Heurtey Petrochem Franţa şi membru în consiulul de administraţie Beta - Heurtey.

Peste 300 de angajaţi cu înaltă calificare lucrează pe platforma industrială Beta – Heurtey, care se întinde pe o suprafaţă de peste 32 de kilometri pătraţi.

„Valoarea unei astfel de hale este dată de podurile rulante, care sunt performante. La laborator, avem un soft unde toate aceste structuri metalice sunt detaliate până la şurub. Toate piesele din cuptor sunt proiectate, cotate, numerotate, încât pot intra repede în producţie. Dacă nu facem calitate aici avem probleme în şantier unde o oră de lucru este de zece ori mai scumpă. Modulele făcute aici trebuie să se monteze uşor şi să se îmbine perfect, performanţă pe care noi am atins-o”, a precizat Gheorghe Iancu, director general Beta - Heurtey.

Firma româno – franceză are comenzi de onorat până în 2013. În cei trei ani de la înfiinţare, Beta – Heurtey a produs componente de rafinării pentru Algeria, Austria, Anglia, Belgia, Franţa, Iran, România, Rusia şi Serbia.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite