Fostul profesor de matematică al Elenei Udrea a ajuns să cerşească o bucată de pâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eugeniu Vlad, cândva un om respectat care nu ducea lipsă de nimic a ajuns pe cea mai de jos treaptă socială. Nu mai are nimic în afară de dragostea pentru fetele sale şi pasiunea pentru matematică şi şah

Îl vezi pe stradă, îmbrăcat cu aceleaşi haine, foarte slab, cu capul uşor aplecat, uneori cu mâna întinsă după ceva mărunţiş. Ai zice că e unul dintre cerşetorii obişnuiţi, dar, dacă ai curiozitatea să îi arunci o privire, îţi dai seama că are ceva aparte.

În momentul în care începe să vorbească devine lipede că ai în faţă un altfel de cerşetor. Unul care vorbeşte despre mutări celebre în campionate de şah şi despre complexe ecuaţii matematice.


Vlad Eugeniu are 63 de ani şi de zece ani trăieşte pe străzi. A fost cândva un om respectat, dar i s-au întâmplat câteva lucruri care l-au doborât şi de atunci nu a mai avut puterea să se ridice. A fost pasionat întotdeauna de matematică şi de şah.

După terminarea studiilor, a fost profesor suplinitor de matematică timp de cinci ani. În acest timp, şi-a cunoscut soţia, de care s-a îndrăgostit la prima vedere şi împreună cu care a avut două fete, acum absolvente ale Academiei de Studii Economice. Şi-au cumpărat împreună un apartament şi ca să fie mai aproape de familie a renunţat la învăţământ şi s-a angajat la Fabrica de Mase Plastice ca technician II transporturi. A fost apoi promovat ca şef de depozit.


"Aveam tot ce îmi doream. Aveam casă, o familie frumoasă şi un loc de muncă cum mulţi îşi doreau. Aveam bani, le îndeplineam fetelor mele orice dorinţă şi credeam că nimic nu mă poate doborî, dar aveam să mă înşel...", povesteşte Eugeniu Vlad.

Pasiunea pentru matematică a transmis-o şi fetelor sale, iar în zilele libere rezolvau împreună probleme şi exerciţii cu mare plăcere.


Întotdeauna celor trei li se alătura şi prietena şi vecina de bloc a fetelor, Găbiţa, cum îi spuneau copiii. Este vorba despre Elena Udrea, acum Ministrul Turismului, care a desluşit tainele matematicii alături de Eugeniu Vlad şi fetele sale.

"Noi îi spuneam Găbiţa la bloc. Era frumuşică şi isteaţă de mică. Nu prea se descurca la matematică şi de aceea venea şi o ajutam eu de câteva ori pe săptămână", îşi aminteşte bărbatul.

La un moment dat, însă, la un control, a fost găsit cu marfă în plus în gestiune şi şi-a pierdut locul de muncă. La scurt timp, soţia l-a părăsit şi de zece ani trăieşte pe străzi întinzând mâna spre trecători pentru ceva mărunţiş.

Este grav bolnav, iar singura sa avere este sacoşa în care îşi păstrează borcanele pentru mâncarea de la Cantină. Tot ce-şi mai doreşte este să-şi revadă fetele şi să o întâlnească pe Elena Udrea pentru că este curios dacă l-ar mai recunoaşte.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite