Fostul inspector general a învins Guvernul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Ene, fostul inspector şcolar general
Dumitru Ene, fostul inspector şcolar general

Dumitru Ene ar putea reveni în curând la conducerea Inspectoratului Şcolar Buzău după ce Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie a decis să-l repună în funcţie. În urmă cu trei ani, Dumtru Ene a obţinut prin concurs funcţia de inspector şcolar general pentru un mandat de patru ani, dar după doi ani a fost schimbat.

Considerând că este victima unui abuz, Dumitru Ene a a depus contestaţie la Ministerul Educaţiei, numai că nu a primit niciun răspuns. Apoi, profesorul s-a hotărât să cheme în judecată Ministerul Educaţiei.


În primăvara trecută, Curtea de Apel Ploieşti i-a soluţionat favorabil acţiunea printr-o hotărâre care arată că fostul inspector şcolar general a fost victima unui abuz şi se poate întoarce în funcţia ocupată. Ministerul a făcut recurs la instanţa supremă, dar judecătorii au menţinut prima decizie printr-o decizie definitivă şi irevocabilă pronunţată zilele trecute. Astfel, Ministerul a fost obligat să-i plătească salariul începând din mai 2009 şi până va fi repus în funcţie.


"A trebuit să treacă un an si jumatate ca să se ajungă la concluzia că acea decizie a fost abuzivă, ilegală şi arbitrară. Justiţia este singura instituţie care mai poate bloca derapajele guvenanţilor. Partea bună este ca justiţia mai face uneori şi dreptate iar cea proastă este că trebuie să apelezi la instanţe", a declarat Dumitru Ene.


Şeful în exerciţiu al ISJ Buzău, Florina Stoian spune că eventuala repunere în funcţie a inspectorului Ene va fi soluţionată de minister.
"Ministrul este cel care revocă sau pune în funcţie un angajat. Trebuie să aşteptăm să primim şi hotărârea judecătorească de la Înalta Curte de Casaţie ca să vedem practic ce avem de executat", a declarat inspectorul general, Florina Stoian.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite