Fonduri europene pentru reducerea inundaţiilor în zona râului Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratia Naţionala "Apele Romane" (ANAR) a accesat peste 20 milioane de euro pentru elaborarea harţilor de hazard la inundaţii în şase bazine hidrografice, printre care se numără şi bazinul râului Buzău.

Hărţile vor fi elaborate anul viitor şi va avea drept scop reducerea riscului la inundaţii şi definirea unei noi concepţii în elaborarea schemelor directoare de amenajare şi management al bazinelor hidrografice.

“Zonele vizate din judeţul Buzău sunt în amonte de Siriu, pe Bâsca şi pe Bâsca Chiojd pentru că sunt cursuri cu character torenţial. Cu ajutorul acestor hărţi de hazard se vor indica zonele inundabile şi vom putea lua măsuri de prevenire, să evacuăm populaţia în cazul unei avertizări hidrologice şi astfel nu se vor mai autoriza constrcuţii de locuinţe”, ne-a declarat Adriana Petcu, directorul Direcţiei Apelor Române Buzău- Ialomiţa.

În cadrul acestui proiect, se efectuează zboruri aerospaţiale în urma cărora se obţine modelul digital al cursului de apă şi al zonei adiacente. Pe lânga zborurile aerospaţiale, se vor efectua lucrări de teren, respectiv ridicări topografice convenţionale, care constau în realizarea bazei de date topografice şi care au ca rezultat editarea de hărti, precum şi efectuarea de studii hidraulice, hidrologice şi de management al bazinului hidrografic.

Dupa elaborarea hărţilor de hazard, ele vor fi puse la dispoziţia consiliilor judeţene pentru a elabora hărţile de risc.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite