Fiscul are la vânzare de toate, dar nu cumpără mai nimeni. Află ce produse sunt în ofertă, la preţuri avantajoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oferta produselor scose la licitaţie este foarte variată, de la cramă sau fermă până la maşini de cusut şi mese de călcat. Deşi preţurile sunt mici, ANAF duce o lipsă acută de clienţi. De la începutul anului, în Buzău s-au făcut doar două astfel de vânzări. Explicaţia ar fi taxa de participare la licitaţie, de 10% din preţul de start

În prezent, zeci de societăţi comerciale buzoiene sunt executate silit de către inspectorii Agenţiei Naţionale de Administraţie Fiscală (ANAF) pentru neplata taxelor şi impozitelor datorate statului. Într-o primă fază se pune poprire asiguratoare pe venituri după care bunurile mobile, mai precis utilajele din dotarea acestor firme, sunt scoase la mezat, pentru recuperarea creanţelor.

De multe ori, preţul de pornire la licitaţie este chiar şi de zece ori mai mic decât cel indicat la evaluare. Astfel, un Renault 191,6 D a ajuns să aibă un preţ de pornire de 1.027 lei, fără TVA, bun preluat de la o firmă râmniceană executată silit.

De asemenea, cei interesaţi să îşi achiziţioneze un excavator tip 135, în bună stare de funcţionare, se pot înscrie la licitaţie, plătind zece la sută din preţul de pornire care este de 85.700 lei, fără TVA. În alte împrejurări, un astfel de utilaj de încărcare frontală ar costa dublu.

Sculele pentru diverse ateliere sunt şi ele în număr foarte mare pe site-ul de licitaţii. Un ferăstrău pentru buşteni Centauro se găseşte la 2.550 lei, o maşină de rindeluit pe patru feţe - la 364 lei, aparate de sudură - 2.800 lei, motostivuitoare cu 5.000, până la 12.000 de lei şi autoutilitară IVECO Daily, din 2004, cu 50.000 de lei, fără TVA.

Utilajele specifice industriei de textile sunt cu zecile pe site-ul dedicate fiscului buzoian, semn că atelierele de croitorie sunt din ce în ce mai sărace. O firmă din Buzău este pe cale să rămână fără cele 50 de maşini de cusut Jack, pe care inspectorii ANAF au pus sechestru şi le-au scos la licitaţie, la un preţ de pornire de 40.334 lei, fără TVA.

Specialiştii spun că oferta de bunuri scoase la licitaţie este din ce în ce mai bogată, atât din cauza numărului în creştere al debitorilor dar şi din cauza volumului mic al vânzărilor realizate. Sunt produse care zac pe site-ul de licitaţii de luni bune, cum ar fi cabinele de bilete şi motocositoarea clubului de fotbal Gloria Buzău.

"De la începutul anului, prin aceste licitaţii nu s-au efectuat decât două vânzări. Lipsa de interes pentru aceste bunuri este foarte mare", spune Rodica Mocanu, director adjunct la ANAF Buzău.

Şi băncile au numeroase bunuri mobile scoase la licitaţie, pe siteul www.executari.com, precum clădirile fostei ferme din satul Potoceni şi o cramă la Ruşeţu, cu 100.000 de lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite