Firmele din Buzău au intrat în “Top 3” al rău platnicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mai bine de un an de recesiune economică, mediul de afaceri buzoian este pus la grea încercare după ce cifra de afaceri a societăţilor care au intrat în incapacitate de plată anul trecut a depăşit 4 miliarde de euro.

Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, Buzăul a urcat pe locul trei în clasamentul naţional al insolvenţilor după ce sectorul comercial a fost cel mai afectat de blocajul financiar şi scăderea vânzărilor.

Reprezentanţii Fiscului spun că nu-i interesează motivele pentru care aceste societăţi au ajuns în această situaţie şi că singura soluţie pentru a scăpa de faliment este să-si achite datoriile.

"Societăţile cu datorii mari care n-au un program de reorganizare eficient vor intra cu siguranţă în faliment. ", a declarat Rodica Mocanu, director adjunct al Direcţiei Finanţelor Publice Buzău.

Direcţia Finaţelor Publice din Buzău a emis până acum peste 70.000 de somaţii şi 12.000 de popriri pentru recuperarea unor datorii ce se ridică la peste 300 de milioane de lei.

Cele mai mari riscuri în vreme de criză le înregistrează firmele mici şi noi.

Acestea sunt cele mai predispuse dificultăţilor financiare şi chiar falimentului, însă până la insolvenţă firmele buzoiene au ajuns să reducă cheltuielile şi chiar să concedieze din personal.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite