Firmele de telefonie şi băncile, cele mai reclamate la Protecţia Consumatorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot mai mulţi clienţi se arată nemulţumiţi de condiţiile impuse de bănci
Tot mai mulţi clienţi se arată nemulţumiţi de condiţiile impuse de bănci

Produsele financiare şi firmele de telefonie mobilă au dat cele mai multe bătăi de cap în ultimul an Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Buzău. Cele mai multe reclamaţii au fost soluţionate în favoarea consumatorilor, însă comisarii atrag atenţia că mulţi dintre cetăţeni nu sunt informaţi şi nu îşi cunosc drepturile.

Anul trecut, comisarii CJPC Buzău au făcut un număr de 2172 de contrale şi au primit 1012 petiţii de la consumatori care au şi fost soluţionate. Comisarii au dat amenzi în valoare de 12.734.000 lei şi au avertizat 519 operatori economici. Cele mai multe dintre sesizările consumatorilor făceau referire la produsele financiare, firmele de telefonie mobilă şi firmele de construcţii.

“Sesizările referitoare la firmele de telefonie mobilă au fost cele mai numeroase, în special serviciile de achiziţie şi facturare.Am soluţionat toate cazurile şi trebuie să vă spun că peste 90 la sută dintre acestea au fost în favoarea consumatorilor. După aceea ar urma produsele financiare. Este foarte important faptul că oamenii nu îşi cunosc drepturile şi obligaţiile şi de multe ori se fac confuzii. Referitor la unităţile bancare am primit 90 de recalmaţii şi am aplicat amenzi în valoare de25.000 de lei, iar 20 dintre petiţii au făcut referire la Instituţiile Financiare Nebancare. Pe perioada vremii nefavorabile am primit reclamaţii cu privire la firmele de construcţii care au făcut hidroizolaţiile prion care s-a infiltrate apa”, ne-a declarat comisarul şef CJPC Buzău, Nicuşor Dinulescu.

În timpul controalelor efectuate, comisarii pentru protecţia consumatorilor au descoperit nereguli la produse nealimentare, cum ar fi jucării, material pirotehnice, îmbrăcăminte şi încălţăminte dar şi la cele alimentare, în speţă la produsele tradiţionale unde nu sunt respectate reţetele.

Cea mai mare problem cu care se confruntă în acest moment CJPC Buzău este lipsa personalului, doar opt comisari ocupându-se de problemele din întreg judeţul, dar şi lipsa unui consilier juridic în cadrul instituţiei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite