Firma Soufflet Malt, scutită de la plata impozitelor pe clădiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai mari investitori străini sosiţi la Buzău, concernul Soufflet Malţ, beneficiază de o scutire la plata taxelor şi impozitelor pe clădiri şi terenuri, pe durata a 3 ani. Firma franceză economiseşte astfel peste 1 milion de euro.

Durata schemei de ajutor de stat este de 3 ani iar valoarea totală estimată a ajutorului este de 1.000.884 euro. „La momentul în care firma Soufflet a venit aici, noi i-am spus că oferim facilităţi nu numai din vorbe ci şi din fapte. Mai precis, rezolvarea cu prioritate a autorizaţiilor şi avizelor de lege şi scutirea de la impozitul pe teren şi construcţii. Acum, la terminarea lucrărilor, le acordăm scutirea de la plata impozitelor locale”, a declarat Constantin Boşcodeală, primarul municipiului Buzău.

Autorităţile spun că firma franceză merită astfel de bonificaţii. „Valoarea investiţiei firmei franceze este foarte mare, de 70 de milioane de euro. Trebuie ţinut cont că aici se creează şi un număr de locuri de muncă dar şi în agricultura pe orizontală, ţinând cont că foarte mulţi agricultori îşi aduc aici orzul”, a spus edilul şef al oraşului.

Firma franceză ar putea fi prima dintr-o listă mai mare de investitori străini. „Avem o solicitare de la o firmă americană care produce energie electrică din surse neconvenţionale. A fost o vizită, săptămâna trecută, a delegaţiei şi urmează peste două săptămâni să revină, pentru confirmare”, a declarat Marcel Ciolacu, viceprimarul Buzăului.

Potrivit edililor municipiului Buzău, firma americană este interesată de construirea unei fabrici care să utilizeze paiele rezultate din procesul de producţie de la uzina de malţ a grupului francez Soufflet. Compania de peste ocean este interesată de o suprafaţă de aproape 5 hectare de teren, necesară viitoarei investiţii.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite